SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Devr-i Dinozor'a rekor ilgi

Devr-i Dinozor'a rekor ilgi

07 Eylül 2016 Çarşamba - 14:58




TÜBİTAK'ın Bursa Bilim Teknoloji Merkezi için getirttiği ve birçok ülkede büyük ilgi gören 'Devr-i Dinozor' sergisi ziyarete açıldığı günden bu yana z





Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), TÜBİTAK'ın desteği ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarını Bursalılarla buluşturdu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Devr-i Dinozor sergisi, Temmuz ve Ağustos aylarında ziyaretçi akınına uğradı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden Bilim Teknoloji Merkezi, Temmuz ayından bu yana Devr-i Dinozor ve Altınçağ'da Bilim Sergisi ile birlikte 10 binin üzerinde bilim meraklısını konuk etti.

Miniklerin gözdesi 'Devr-i Dinozor Sergisi'

En çok minik bilim meraklılarının ilgisini çeken sergide 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikaları yer alıyor. Serginin senaryosu, bilimsel verilerin ışığında tanımlanmış dönemlere göre belirlendi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin içinde izlenime sunulan gezici sergi, 534 metrekareli dev bir alan üzerine kuruldu. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan sergide, dinozorların yaşadığı çağlar 6 farklı sahnede, o döneme ait dinozor replikaları, özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap