SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Deprem uyarıları cebinize gelsin!

Deprem uyarıları cebinize gelsin!

18 Ocak 2022 Salı - 13:20




Android cep telefonunuzda deprem uyarıları özelliğini nasıl aktif edebileceğinizi anlatıyoruz.





Android işletim sistemine sahip cep telefonlarında Google tarafından sunulan bir hizmet bulunuyor: Deprem Uyarıları. Bu özelliği aktif ettiğinizde yakınlarınızda bulunan depremler birkaç saniye öncesinde haber verilebiliyor. Her zaman düzgün çalışmayan bu sistemi cep telefonunuz konum ayarlarından aktif edebiliyorsunuz.

Bunun için yapmanız gereken şeyler ise şöyle:

  • Android işletim sistemli cep telefonunuzda parmağınızla yukarıdan aşağı kaydırma hareketi yaptığınızda gelen kısa yollardan konumun üzerine basılı tutun.
  • Açılan menüden Deprem Uyarıları ibaresinin yanında bulunan işareti aktif hale getirin. Mavi renkli aktivasyon işaretini gördüğünüzde artık Deprem Uyarıları özelliğini aktif hale getirmiş olacaksınız.

Bu yöntem her zaman düzgün çalışmıyor olsa da ülkemizde yaşanan bazı depremlerde birkaç saniye öncesinden bilgi verdiği görüldü.

Öte yandan bu yöntemin Google Servisleri bulunan telefonlarda çalışacağının altını çizelim. Bu servislerin olmadığı telefonlarda Deprem Uyarıları özelliği çalışmayacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap