SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Cybertruck alay konusu oldu ama talep yağdı!

Cybertruck alay konusu oldu ama talep yağdı!

24 Kasım 2019 Pazar - 16:16




Elon Musk'ın şirketi Tesla tarafından geliştirilen futuristik elektrikli kamyoneti Cybertruck, tasarımı ile alay konusu olsa da iki günde 146 bin ön sipariş aldı.





Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve tasarımı ile sosyal medyada alay konusu olan Tesla'nın yeni elektrikli kamyoneti Cybertruck ile ilgili açıklama yapan şirketin kurucusu ve CEO'Su Elon Musk, iki günde 146 bin adetlik ön sipariş aldıklarını duyurdu.

Cybertruck alay konusu oldu ama talep yağdı!

Tanıtımı sırasında kırılmaz camları test edilirken kırılan Cybertruck hem bu yüzden hem tasarımı ile sosyal medyada alay konusu olmuş ve insanların eleştirilerine maruz kalmıştı. Ancak görünen o ki kamyonu eleştirenler olduğu kadar beğenenler de var.

Elon Musk'ın Twitter'dan yaptığı paylaşıma göre iki günde 146 bin kamyon ön siparişi verildi. Bunların yüzde 42'sinin dual yani çift motorlu Cybertruck modeli sipariş ettiği açıklandı. Siparişlerin yüzde 41'i üçlü motor tercih ederken, yüzde 17'si tek motor seçenekli Cybertruck siparişi verdi. Aracın menzili seçilen motor sayısına göre artıyor. Bu yüzden tekli, ikili ya da üçlü motor seçenekleri bulunuyor.

Öte yandan aracı ön sipariş vermek için 100 dolar depozit ödemek gerekiyor. Tesla'nın daha önce ürettiği Model 3 aracında bu rakam 1000 dolardı. Tesla Cybertruck modellerinde tekli motorlu seçeneğinin fiyatı 39.900 dolardan başlarken ikili motorda bu rakam 49.900 dolara çıkıyor. Üç motorlu Cybertruck'ın fiyatı ise 69.900 dolar dan başlıyor. Kamyonetin ön sipariş verenlere 2021 yılında teslim edilmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap