SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Cepte kiralama dönemi başlayabilir!

Cepte kiralama dönemi başlayabilir!

04 Eylül 2018 Salı - 14:04




Döviz fiyatlarının artması telefon satın almak yerine kiralama sisteminin gelmesine yol açabilir.





Telefon fiyatlarının yükselmesi beraberinde firmaların farklı modeller üzerine çalışmalar yapmasına yol açtı. Geçtiğimiz yıllarda telefonları taksitle satın almanın önüne geçilmesi firmaları tüketici kredili satışlara yöneltmişti. Hükümetin geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile bu tarz telefon satışlarında taksit sayısının 6 ile sınırlandırılması ve artan telefon fiyatları firmaları farklı yöntemler aramaya itiyor.

Hürriyet gazetesinden Ahmet Can Şit'in haberine göre bu yöntemlerden biri de telefon kiralama olacak. Habere göre Teknoloji marketleri operatörler ve sektörel dernekler de bu sorun için yeni çözümler üretmeye başladı. İlk masaya yatırılan çözümlerden biri kiralama modeli.

Sektöre yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre özellikle üst segmentteki akıllı telefonlara tüketicilerin daha kolay ulaşılabilmesi için aylık ücretlerle kiralama modeli hayata geçirilecek. Yani kullanıcılar, tıpkı otomotiv sektöründe olduğu gibi akıllı telefonlara sahip olmayacak. Bunun yerine faturalarına ek olarak akıllı telefonlar için kira ödeyecek. Şu anda üzerinde çalışılan bu formülün hayata geçebilmesi için mobil iletişim operatörlerinin desteği şart. Hatta kiralama modelinin sadece operatörlerle hayata geçirilmesi planlanıyor. Tüketiciler kiraladıkları akıllı telefonların aylık ücretlerini faturalarına yansıtabilecek. Bu ücret ödenmediğinde ise tıpkı mobil iletişim hatlarında olduğu gibi kiralanan akıllı telefonlar görüşmelere kapatılacak.

En erken 2019'da kullanıma sunulabilir

Yeni yöntemin en erken 2019 yılında hayata geçirilmesi mümkün görünüyor. Telefonda kiralama yöntemini ağırlıklı olarak operatörlerin kullanıma sunması bekleniyor. Zira bu tarz bir altyapı ve ekosistem şimdilik sadece operatörlerde bulunuyor gibi görünüyor.


Halen tartışılan bir yöntem

Akıllı telefon kiralama modeli henüz üzerinde tartışılan ve planlanan bir formül. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda bu modelin, en erken 2019 başında hayata geçmesi planlanıyor. Özet olarak 2018’in son çeyreğinde akıllı telefon sektörünü zorlu bir dönem bekliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap