SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > 'Bulut teknolojileri konusunda yolun başındayız'

'Bulut teknolojileri konusunda yolun başındayız'

08 Aralık 2019 Pazar - 14:28




Bulut teknolojilerine olan yatırım günden güne artsa da, işletmelerin BT departmanlarının yatırımlarının çok az bir kısmı bu alana kayıyor. Las Vegas'da düzenlenen re:Invent etkinliğinde Hürriyet'e 'Henüz yolun başındayız' diyen AWS (Amazon Web Services) Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Brian Hall, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.





25 yıldır teknoloji sektörünün içinde olduğunu dile getiren Hall, bugüne dek pek çok teknoloji etkinliğine katıldığını, re:Invent'in ise daha özel bir yapıda olduğunu kaydetti ve tek bir şirkete odaklanılmasına karşın geniş kitleleri yakından ilgilendiren bir etkinlik havası olduğunu dile getirdi.



'BULUT ESNEKLİĞİ GERÇEKTEN ÖNEMLİ'




AWS'nin üünleriyle ilgili fiyatlandırma politikasından da bahseden Hall, şu sözleri kaydetti:

"AWS’nin başarısının temel nedenlerinden biri, bulut kullanımının kendi teknolojik altyapınızı kurmaya göre daha uygun maliyetli olması. İlk zamanlarda, işlem yapmak ve S3 depolama bugüne kıyasla daha kolayken hizmetler daha veri merkezi odaklıydı. İnsanların buluta taşınmasının nedenlerinden biri maliyetten tasarruf etmek çünkü kullandığım kadar ödüyorum. İkinci neden ise daha hızlı ilerleyebilmem çünkü sunucu ve depolama alanlarımı ihtiyacım doğrultusunda anlık ölçeklendirerek gerçekten hızlı bir şekilde geliştirme yapabilirim. Eğer bir deneme yaparsam ve bu başarılı olmazsa, aşağı yönlü ölçeklendirme yaparak başka bir şey deneyebilirim. Temelde, yalnızca salt masraflar açısından değil, nasıl daha fazla proje yapabileceğiniz açısından da fiyat ve avantajların farkındayız. Bulutun esnekliği gerçekten önemli. Biraz daha ileri baktığımızda AWS’nin tarihinde 76 defa fiyat düşüşü olduğunu görüyoruz. Müşterilerimize, sunduğumuz tüm hizmetleri kapsayacak şekilde en iyi değeri sunmamızın önemli olduğuna inanıyoruz. Yolculuğumuz boyunca da asıl odak noktamız bu oldu."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap