SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > BTK: "Siber saldırı yok"

BTK: "Siber saldırı yok"

25 Aralık 2015 Cuma - 10:41




14 Aralık'tan beri siber saldırı iddiaları Türkiye'nin gündeminde. Dün sabah saatlerinde noterlerde işlem yapılamazken, bazı bankaların internet sitel





Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) yetkilileri, sıkıntının kaynağının "siber saldırı" olmadığını açıkladı. Ancak son dönemde Türkiye'ye yönelik siber saldırıların yoğunlaştığına da dikkat çekti.Türkiye-Rusya arasındaki gerginlik sonrasında yaklaşık 2 haftadır Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen siber saldırılar dün yeni bir boyut kazandı. Bir haftadır bankacılık sistemine yoğun bir biçimde saldıran hacker'lar dün kısmen başarılı oldu ve bazı bankaların internet sitelerine erişim engellendi.Tüm bankaları hedef alan siber saldırı dün gün boyu devam ederken, sosyal medyada birçok bankanın internet sitesine gün içinde ulaşılamadığı gündeme geldi.Ulaştırma Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, sorunun siber saldırı değil, bakanlık bünyesinde "Network up-Grade" çalışması yapıldığı için yaşandığını duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap