SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Bilgisayarlarınız yanmasın!

Bilgisayarlarınız yanmasın!

16 Mayıs 2016 Pazartesi - 14:42




Yaz aylarının yaklaştığı dönemde, bilgisayar yangınlarının çoğalması olası görülüyor.





Türkiye'deki milyonlarca bilgisayar kullanıcısının en çok korktuğu şeylerden biris de  bilgisayar donanımlarının yanması sonucu çıkabilecek olası yangın.

Yaz mevsiminin iyice yaklaştığı şu günlerde, aşırı sıcaklardan etkilenen elbette sadece biz değiliz. Bilgisayarlar da aşırı sıcaklardan son derece olumsuz yönde etkilenen cihazlardan biri. İster masaüstü PC, ister laptop olsun, sıcaklık her iki sistemin de baş düşmanı. Aşırı sıcakların bilgisayarların içerisinde bulunan pek çok donanıma ciddi hasarlar verebildiği bir gerçek. Donanımların sıcaklardan etkilenmesiyle kullanıcılar, önce sistemlerini daha düşük performansta kullanmaya başlarlar. Ancak durumun vahimleşmesi, bilgisayarların içerisinde bulunan herhangi bir donanım bileşeninin aşırı sıcaklardan fazlasıyla etkilenerek servis dışı kalması, yani tamamen bozulmasıdır.

Bilgisayarınızı kısa süreli kullanıyorsanız, aşırı sıcakların bilgisayarınız için ciddi bir tehdit unsuru olmayacağını şimdiden belirtelim. Bu nedenle aşırı sıcaklara, daha çok bilgisayarların başında uzun zaman geçiren kullanıcıların dikkate alması gerekiyor.

Her ne kadar son zamanlarda sıvı soğutma sistemleri kullanılmaya başlansa da, pekçok kullanıcı soğutma için halen geleneksel fanları kullanıyor. Bu yazımızda, fanlar yardımıyla soğutulan bir sistemi, nasıl "soğuk tutabileceğinizden" bahsedeceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap