SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Ayakkabi.AL - Çocuk Ayakkabıları

Ayakkabi.AL - Çocuk Ayakkabıları

10 Şubat 2016 Çarşamba - 08:15




Türkiye'de yaşayan her insanın evinin bir köşesinde saklanmış tozlu bir ilk ayakkabısı mevcuttur. Bu ayakkabı, ya ayakkabının sahibi olan çocuğun odas





Türkiye'de yaşayan her insanın evinin bir köşesinde saklanmış tozlu bir ilk ayakkabısı mevcuttur. Bu ayakkabı, ya ayakkabının sahibi olan çocuğun odasına asılır ya da bütün eski eşyaların bulunduğu hurçlarda çürümeye terk edilir.

ayakkabi.al - çocuk ayakkabıları

Ben de benim ilk ayakkabıma geçen günlerde rastladım. Şuan 28 yaşında olmama rağmen, bu yaşıma kadar ilk ayakkabımı görmemiş olmaktan dolayı biraz mahçup olduğumu itiraf etmek zorundayım. Ancak evin gizli bir köşesinde tozlanmaya terk edilmiş ayakkabıma yıllar sonra bir taşınma vesilesiyle kavuştuğum için, aynı zamanda oldukça mutluydum.

Ayaklarımın minik halini hayal edemediğimden, bu kırmızı küçük ayakkabılara bir süre evirip çevirerek bakmak zorunda kaldım. Bu ayakkabıları ben mi giymiştim? Avucumun içine sığacak boyutlarda olan bu ayakkabılar, bir zamanlar benim ilk adımlarıma şahitlik etmişlerdi.

Kırmızı rugan deri bir ayakkabıydı bu. Bilek kısmında ince bir bant vardı. Tabanı çok kalın değildi, fakat ince de değildi. İlk adımlarını atacak olan bir bebeğe uygun bir ayakkabıydı. Şimdiki halimi düşünürsek, o zamandan süslü olacağım belliymiş zaten. Ailemin anlattığı kadarıyla ben hep kendi kararlarını veren, tek başına bir işi yapmayı seven bir bebek ve çocuk olmuşum. Eminim ayakkabımı dahi o yaşta olmama rağmen kendim seçmişimdir.


Kendi aldığımı hatırladığım ilk ayakkabım ise bir slazengerdı. Sanırım 6-7 yaşlarındaydım. O dönem herkesin sahip olmak istediği bu ayakkabı, lacivert beyaz çizgili bez kumaştan, lastik tabanlı bir ayakkabı olan bu slazenger marka ayakkabıydı. Babam beni kırmadan hemen ayakkabıyı almayı kabul etmişti. Şimdi bile ne kadar sevindiğimi dün gibi hatırlıyorum.

Çocuklarımıza, onlara seçme şansı vererek; hayat denilen bu zorlu yolda aslında çok büyük bir destek vermiş oluyoruz. Seçme şansı olan ve kendi seçimleriyle hareket eden bir çocuk, ilerideki yaşamında da bu bilinçle hareket ederek, yaşamına kendisi yön verebiliyor. Bu davranış bilinci insanlarda küçük yaşlarda aşılanması gereken çok önemli bir olgu.

İlk adımımızda giydiğimiz ayakkabıyla başlayan bu hayat serüveni, en son bu dünyadan uzaklaşmadan giydiğimiz ayakkabıyı çıkarttığımızda son buluyor. İlk ayakkabınızı unutmayın. Bu arada unutmadan bu yazıyıda yazmama vesile olan site Ayakkabi.AL daki Çocuk ayakkabılarındanki müthiş indirimleri kaçırmamamınızı tavsiye ederiz. Ben aldım çok memnun kaldım sizede tavsiye ederim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap