SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Ayak üretmeyi başardılar

Ayak üretmeyi başardılar

09 Haziran 2015 Salı - 14:50




Hastalık sonucu ya da geçirilmiş kaza sonuçları sonrasında organlarını kaybeden insanları sevindirecek gelişmeler yaşandı.





Geçirilen hastalıkla sakatlıklar sonrasında organlarını kaybeden insanlar protezler ile eski performansı olmasa da bi nebze performansı attırmak mümkün. Bilim adamları tarafından üretilen yapay ayak plastik veya kimyasal maddeler içermiyor tamamen canlı hücreleri içerisinde barındıran protez plastiklere göre çok daha iyi ve kullananlar tarafından öz güvenlerini daha bir yukarı çekecek.

 

Yapay ayak tamamen canlı hücrelerden üretildi. Bir fare ayağı üreten bilim insanları gelecekte bu teknolojiyi kullanarak insanlar için organlar üretmeye başlayabilir.

 

Üretilen fare ayağı Decel – Recel teknoloji ile üretilmiş ölü organın hücreleri alınarak yumuşak dokusu ayrıştırılıyor. Recel ise alınan yumuşak hücreleri bioreaktör ile beslenmesi sağlanarak yeni doku organı üretilmiş olunuyor. ve uygulanan bölgede organın tamamen oluşumu sağlanıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap