SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Atlantik'e kablo döşüyor!

Atlantik'e kablo döşüyor!

29 Mayıs 2016 Pazar - 18:12




Teknoloji devleri Facebook ve Microsoft, ortak bir çalışma ile Atlantik okyanusunsa 6600 kilometre uzunluğunda kablo döşeyecek.





İnternet hızının ve bilgi alışverişinin kıtalar arasında hızlanması için çalışmalar yapan teknoloji devleri, Atlantik okyanusunu aşarak, Amerika'nın Virginya eyaleti ile İspanya'nın Bilbao bölgesi arasında, saniyede 160 TB (Terabit) veri taşıyabilen 6600 kilometre uzunluğunda kablo döşeyecekler.

Bir ev kullanıcısının bağlantı hızından tam 16 milyon kere daha fazla veri taşıyabilen kablo sayesinde kıtalararası veri alışverişinin daha iyi bir performansla ve daha çabuk yapılması sağlanacak. Böylece müthiş bir oranda bilginin bilgisayarlar arasında dolaşması kolaylaşacak.

Facebook başkan yardımcısı Najam Ahmad, "Eğer kabloları görmek istiyorsanız Atlantik Okyanusu'nun Kuzey tarafına bakmanız gerekecektir." şeklinde konuştu.

İnternet teknolojileri geliştikçe ihtiyaç duyulan alt yapılar için de yeni çalışmalar yapılması gerekiyor. Örneğn buna benzer olarak Google'ın da okyanus dibinde 2 farklı kablo projesi bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap