SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Apple'dan oyunculara yönelik hamle!

Apple'dan oyunculara yönelik hamle!

25 Ocak 2022 Salı - 13:18




Bir endüstri uzmanı, Apple'ın kendi video oyun konsolunu oluşturmaya yardımcı olmak için özellikle Xbox'tan mühendisleri tuttuğunu iddia ediyor.





Geçen hafta, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması, genel olarak video oyun endüstrisi üzerinde yaratacağı sonuçları düşünerek piyasanın başını döndürdü. Bethesda ve Activision satın alımları sayesinde kapılar açıldı, bu da herhangi bir şirketin artık oyun camiasında aktif satın alımlar yapabileceği anlamına geliyor. Ancak, bu gibi olaylar rekabeti teşvik etme eğiliminde olur. Şimdi yeni bir oyuncu bu piyasaya giriş yapıyor olabilir. Bu oyuncu iddialara göre Apple. İçeriden bir kaynağa göre, Apple oyun alanına kendi özel konsoluyla girmek için hamle yapıyor.

Apple'dan oyunculara yönelik hamle!

apple

Windows Central Muhabiri Jez Corden kısa süre önce The Xbox Two podcast'inin bir bölümünde konuştu. Yayında Apple'ın kendi konsolunu yaratmasıyla ilgili bazı sızıntıları duyduğunu doğruladı. Görünüşe göre şirket, konsol özelliklerinin ortaya konmasına yardımcı olmak için Xbox tarafındaki mühendisleri "avlıyor".  Corden, bu söylentinin bir süredir ortalıkta dolaşmakta olduğu ve kaynaklarının tam olarak emin olmadığı konusunda ısrar ediyor. Ancak yüksek ihtimalle Apple'ın şu anda geliştirdiği bir şey olduğunun da altını çiziyor.

Corden, Apple'ın video oyun konsolu hakkında farklı söylentiler duyduğunu ancak konsolun VR odaklı olup olmayacağından veya VR'yi içereceğinden tam olarak emin olmadığını söyledi. Ayrıca konsolun bir tür meta veri deposu uygulamasına da sahip olabileceğini duyduğunu belirtti. Corden, Apple'ın bir sürü farklı fikri araştırdığını söylüyor. Apple ve Microsoft gibi diğer konsol üreticileriyle başka kimin rekabet etmek isteyeceği sorulduğunda Corden, belki de tek şirketin Çinli teknoloji devi Tencent olacağına inandığını söyledi. Apple'dan bir oyun konsolu görmek gerçekten ilginç olurdu, ancak Apple bu sektöre uzun zaman önce girmiş olabileceğinden zamanlama garip. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap