SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Apple'da sorun büyüyor

Apple'da sorun büyüyor

09 Ekim 2017 Pazartesi - 17:28




Apple şişen iPhone 8 bataryalarını incelemeye başladı





Apple, iPhone 8 serisini 22 Eylül'de yurt dışında satışa çıkardı. Geçtiğimiz hafta ise iPhone 8 Plus modelinin şarj olurken bataryasının şiştiğini sizlere aktarmıştık. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Apple sözcüsü, şişen batarya problemini ve olayı incelediklerini doğruladı.

Geçen sene Samsung'un başı Galaxy Note 7'nin batarya problemi nedeniyle patlaması yüzünden epey ağrımıştı. Samsung’un yaşadığı en büyük darbelerden birisi olan bu olay, şimdi de Apple'nın başına geldi. iPhone 8 Plus’larda yaşanan bir sorun, bataryanın şişmesini ve telefonun arka tarafının dışarı doğru çıkmasına neden oluyor. 

Bu konuda pek çok tepki toplayan Apple, durumun bir üretim hatasından kaynaklanma durumunu inceleme altına alıyor. İlk raporlara göre telefonu ikiye ayıran bataryaların, cihazların sürekli açık kalmasına bağlı olduğu söyleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Apple sözcüsü, şişen batarya problemini ve olayı incelediklerini doğruladı.

Apple, iPhone 8 ve 8 Plus'ın ilk haftasonu satış rakamlarını henüz açıklamadı. Bu telefonların kaçının bu noktada alıcıların elinde olduğu belli değil.  iPhone 8 Plus modelinin tıpkı Samsung Galaxy Note 7 modeli gibi sorun çıkartması hem hayal kırıklığ yaratabilir hem de şirkete maddi açıdan büyük bir zarar verebilir. 

Bazı analistler, tüketicilerin Apple'ın aynı zamanda duyurduğu en üst düzey iPhone X'i satın almak için iPhone'larını güncellemeyi bıraktıklarını ileri sürdüler.


iPhone X için ön satışlar 27 Ekim'de başlayacak ve 3 Kasım'da da satışa sunulması planlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap