SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Apple telefonlar ile temassız ödeme yapılabilecek!

Apple telefonlar ile temassız ödeme yapılabilecek!

27 Ocak 2022 Perşembe - 17:16




Apple telefonlar yakında kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracak bir özellik sunabilir. Buna göre temassız ödemelerde iPhone'lar kullanılabilecek.





Küçük işletmeler yakında iPhone'larını kullanarak ekstra donanıma ihtiyaç duymadan ödeme kabul edebilecek. Bloomberg'e göre Apple, önümüzdeki birkaç ay içinde, belki de bu baharda çıkacak olan iOS 15.4'ün son sürümüyle birlikte bir yazılım güncellemesiyle bu özelliği sunmaya başlayabilir.

Apple telefonlar ile temassız ödeme yapılabilecek!

apple

Apple'ın, telefonu ödeme portalına dönüştüren bir teknoloji geliştirmesiyle tanınan Mobeewave adlı Kanadalı bir girişimi satın aldığı ve 2020'den beri hizmet üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Mobeewave'in teknolojisi, Square gibi harici bir donanım kullanılmasını gerektiren hizmetlerin aksine, çalışması için yalnızca bir uygulamaya ve telefonun NFC'sine ihtiyaç duyacak. Kullanıcının sadece çekmek istediği tutarı yazması yeterli olacak ve müşterilerinin yalnızca kredi kartını cihazın arkasına tıklaması yeterli. Apple, henüz bu konuyla ilgili yorum yapmadı bu nedenle yerleşik iPhone özelliğinin de bu şekilde çalışıp çalışmayacağı belli değil.

Buna ek olarak, Bloomberg'in kaynakları, özelliğin Apple Pay'in bir parçası olarak kullanıma sunulup sunulmayacağını söyleyemedi. Bununla birlikte, özelliği geliştiren ekibin, Apple'ın Mobeewave'i satın almasından bu yana teknoloji devinin ödemeler bölümü ile çalıştığı bildiriliyor. Apple'ın hizmeti mevcut bir ödeme ağıyla başlatıp başlatmadığı da bu noktada bilinmiyor.

 Mobeewave, daha önce telefonlarını temassız ödeme terminallerine dönüştürmek için Samsung ile birlikte çalıştı. Kanada'da bu özelliğin pilot uygulamasını yaptılar ve hatta şirketin Samsung POS adlı satış noktası hizmetini ülkede yaygın olarak yayınladılar.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap