SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Akıllı buzdolabı devri başlıyor!

Akıllı buzdolabı devri başlıyor!

08 Ocak 2016 Cuma - 15:34




Samsung'un bu yıl satışa çıkacak olan Family Hub adlı akıllı buzdolabı, markete gittiğinizde neye ihtiyacınız olduğunu gösterecek.





Samsung’un akıllı buzdolabı Family Hub, markete gittiğinizde neye ihtiyacınız olduğunu gösterecek ve size yepyeni bir mutfak alışkanlığı sunacak. İnsanlar ile elektronik cihazların iletişim kurduğu dönem etkisini genişletmeye devam ediyor. Samsung’un bu yıl kullanıcılarla buluşacak olan Family Hub adlı akıllı buzdolabı, üzerinde 21.5 inç büyüklüğünde Tizen işletim sistemine sahip bir ekran ile mobil uygulamaya sahip. Firmanın Tüketici Teknolojileri Birliği 2016 (CES 2016) fuarında görücüye çıkardığı ‘Akıllı buzdolabı’, mutfak alışkanlıklarını değiştireceğe benziyor.

ALIŞVERİŞ UYGULAMASI YER ALIYOR

Akıllı buzdolabının öne çıkan en önemli özelliği MasterCard tarafından geliştirilmiş alışveriş uygulaması. Uygulama sayesinde buzdolabının kapısından alışveriş yapmak ve birden fazla mağazadan yapılan alışverişleri tek bir sepette birleştirmek mümkün oluyor. Başlangıçta FreshDirect ve ShopRite gibi yurt dışındaki servislerden alışverişe izin verecek olan bu uygulama, MasterCard’ın söylediğine göre 2016’da daha fazla mağazayı bünyesine ekleyecek.

BUZDOLABINDA NELER OLDUĞU KAMERALAR İLE GÖRÜNTÜLENEBİLİYOR

Buzdolabının içine yerleştirilmiş üç adet kamera sayesinde içeride neler olduğunun fotoğrafı kapının kapatıldığı her seferde çekiliyor. Bu sayede içeride nelerin olduğunu yardımcı iOS ve Android akıllı telefon uygulamalarıyla da görmek mümkün oluyor. Ayrıca buzdolabında yer alan dahili hoparlör sayesinde müzik çalmak mümkün oluyor. Bluetooth desteği sayesinde sesi evdeki diğer hoparlörlere yansıtmak da imkan dahilinde bulunuyor. Ayrıca ekran Samsung Smart TV üzerindeki görüntüleri de yansıtma imkanına sahip.

32_33


DOKUNMATİK EKRANDA YEMEK TARİFLERİNE BAKILABİLİYOR

Ayrıca bu Samsung akıllı buzdolabı bir akıllı buzdolabından beklenen işleri de yerine getiriyor. Takvim, fotoğraflar, hava durumu, YouTube videoları, aile bireylerinin notları gösteriliyor. Bunların çoğu akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. Gelişmiş nem ve sıcaklık sensörlerinin de bulunduğu buzdolabında, “FlexZone” adı verilen, hem buzdolabı hem de dondurucu gibi çalışabilen bir bölüm de mevcut. Dokunmatik ekranda ayrıca, yemek tariflerine de bakılabiliyor.

MAYIS AYINDA SATIŞA ÇIKACAK

Family Hub olarak adlandırılan ve mayıs ayında ABD’de satışa sunulacak olan akıllı buzdolabının fiyatı ise henüz netlik kazanmadı. Akıllı buzdolabının yaklaşık 5 bin dolar olacağı tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap