SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > ABD Mars'a insan gönderecek

ABD Mars'a insan gönderecek

11 Ekim 2016 Salı - 19:03




Obama, CNN için kaleme aldığı makalede, ABD’nin 2030’larda insanları Mars’a göndermeyi ve güvenli şekilde geri dönmelerini sağlamayı hedeflediğini b





Nihai hedefin insanların bir gün uzayda uzun süre kalabilmeleri  olduğunu kaydeden Obama, makalesinde şu ifadelere yer verdi:

“Mars’a gitmek, hükümet ve özel şirketler arasında kalıcı bir  işbirliği gerektiriyor ve bunda önemli yol kattettik. Gelecek iki yılda, özel  şirketler ilk defa Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot gönderecekler. Bir  sonraki adım, dünyanın yörüngesinin dışına çıkmak olacak. Ticari ortaklarımızla,  astronotların uzayda uzun süreli görevlere gönderilmelerini ve orada yaşamalarını  sağlayacak yeni habitatlar inşa etmeye çalıştığımızı açıklamaktan heyecan  duyuyorum.”

ABD'nin önde gelen bilim insanları, mühendisleri, mucitleri ve  öğrencilerinin bu hafta Pittsburg’de bu amaçla bir araya geleceğini bildiren  Obama, ülkesinin Mars’a yolculuk hedefini resmileştiren “Yeni ABD Uzay Programı  Yasası”nı 6 yıl önce bugün imzalamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap