SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > AB 'ortak şarj' uygulamasına geçildiğini duyurdu

AB 'ortak şarj' uygulamasına geçildiğini duyurdu

01 Ocak 2024 Pazartesi - 11:12




Avrupa Birliği Komisyonu, 2024'ten itibaren 'ortak şarj' sistemine geçeceklerini açıkladı.





Avrupa Birliği Komisyonu, 2024'ten itibaren 'ortak şarj' sistemine geçeceklerini açıkladı. Açıklamaya göre yeni yıldan itibaren şarj cihazları her elektronik alet için tek tip şekilde üretilmeye başlayacak. Söz konusu uygulamayla yıllık elektronik atık miktarının 980 ton azalacağı ifade ediliyor.

AB Komisyonu, Avrupa Parlamentosu’na 27 Haziran’da sunulan şarj aletlerinin tek tip olarak üretilmesine ilişkin yasa tasarısının, 2024 itibarıyla üye devletler tarafından uygulanacağını açıkladı.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, ortak şarj sistemi tüm cep telefonları, tabletler, dijital kameralar, kulaklıklar, mikrofonlu kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler, video oyun konsolları, e-okuyucular, kulaklıklar, klavyeler, fareler ve taşınabilir navigasyon sistemleri için geçerli olacaktır.

Ortak şarj 2026 yılı itibarıyla dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olacak.

Ortak şarj uygulamasının tüketicilerin cihaz markası ne olursa olsun cihazlarını herhangi bir USB-C şarj cihazıyla şarj etmelerine olanak tanıyacağı belirtilen açıklamada, "Uygulamaya geçmeden önce sektöre uyum sağlaması için yeterli süre tanıyacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘ELEKTRONİK ATIK MİKTARI 980 TON AZALACAK’

Komisyon, ‘ortak şarj’ sistemi ile ilgili, daha çevreci bir ortam sağlayacağını ve tüketicileri yeni bir elektronik cihaz alırken ekstra yeni bir şarj aleti almama noktasında rahatlatacağını ifade etti. Açıklamada, bu uygulamanın yıllık elektronik atık miktarını 980 ton azaltacağı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
AB

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap