SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > 1 milyardan fazla Android telefon, hacklenme tehlikesi altında

1 milyardan fazla Android telefon, hacklenme tehlikesi altında

07 Mart 2020 Cumartesi - 11:19




İngiliz merkezli bir araştırma şirketinin yürüttüğü bir araştırmaya göre, Google'ın güvenlik güncellenmelerini desteklememesi nedeniyle 1 milyarı aşkın Android akıllı telefon ve tabletler hack'lenme tehlikesi altında.





Bir milyardan fazla Android destekli cep telefonu ve tabletin, hacklenme riski altında olduğu, bu durumun kullanıcıları büyük bir siber saldırı tehlikesiyle baş başa bıraktığı ortaya çıktı. İngiltere tüketici hakları oluşumlarından 'Which?'in yürüttüğü araştırmaya göre, 5 Android cihazdan 2'si Google'ın güvenlik güncellemelerini alamıyor. Güvenlik güncellemelerini almayan bir cihazın veri hırsızlığı ve diğer siber saldırılara açık hale geldiği belirtiliyor. Google, düzenli olarak Android cihazların güvenlik açıklarını kapatmaya yönelik güncellemeler yapıyor ancak, daha eski modellerde güncellemeler duruyor. 

5 telefondan ikisi tehlikede

Which? raporunda özellikle 2012 ve daha öncesinde üretilen Android cihazların tehlikede olduğu belirtiliyor. Dünya genelinde bir milyardan fazla Android cihazın yalnızca yüzde 10.4'ü en son güncelleme Android 9.0 Pie'ı kullanılıyor. Which?, antivirüs yazılım şirketi AV Comparatives'den Motorola X, Samsung Galaxy A5, Sony Xperia Z2, LG/Google Nexus 5, Samsung Galaxy S6'lara siber saldırı düzenlemesini istedi. Şirket, bütün telefonlarda başarılı oldu. Google ise, BBC'nin konuyla ilgili sorduğu sorulara henüz cevap vermedi. 

Telefonunuzun risk altında olduğunu nasıl anlarsınız?

Eğer Android telefonunuz 2 yaşından fazlaysa, işletim sisteminin en son versiyonunu kullanıp kullamadığınızı kontrol edin. Telefonunuzu Ayarlar>Sistem bölümünden hangi versiyonunuzu kullandığınızı görebilirsiniz, eğer Android 4 ve altındaysa telefonunuz siber saldırılara karşı korunmasız olduğunu anlayabilirsiniz. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap