SON DAKİKA



Haber > Spor > Zoru başarırız imkansızlık zaman alır

Zoru başarırız imkansızlık zaman alır

24 Nisan 2015 Cuma - 11:02




Trabzon’da bugün başlayacak olan Final Four öncesi Trabzonspor Medicalpark Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu ile hoş bir sohbet gerçekleştirdik.





Hopikoğlu, “Avrupa şampiyonluğu fırsatı ayağımıza kadar geldi. Zor ama şimdi bu hayalimizi gerçekleştirme zamanıdır” dedi.

Hopikoğlu, “Futbolda devrim yapan Trabzonspor’un basketbolda da imkansızı başarması için bize çok değil 2 yıl zaman verin” diye konuştu.

Trabzon’da bugün başlayacak olan Final Four öncesi Trabzonspor Medicalpark Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu ile hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Abiş Hopikoğlu, Final Four sonunda zoru başararak, Avrupa şampiyonluk kupasını taraftarlarının önünde kaldırmak istediklerini belirtirken, imkansız gibi görünen lig şampiyonluğu için 2 yıl süreye ihtiyaçları olduğunu vurguladı. İşte Hopikoğlu’nun açıklamalarından önemli pasajlar…

GURUR VERİCİ BİR OLAY

“Böyle bir organizasyonun Trabzon şehrinde yapılacak olması bizim için gurur verici bir olay. Bunun sportif başarısının yanında Trabzon şehrinde uluslararası bir organizasyon olması ayrı bir önem taşıyor. Hem sosyal hem de sportif tesis açısından sevindirici bir durum. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık. Final Four Trabzon kenti ve ülkemiz açısından önemli bir tanıtım olacak.”

TARİHİ BİR ORGANİZASYON

“FIBA tarafından 130-140 basın mensubu takip edecek. Avrupa’daki tüm televizyonlarda bu organizasyon birinci haber. Yine FIBA ‘youtube’ kanalından, 700 bin insana açık kanalından canlı yayın yapılacak. Keza Türkiye’de de böyle. Yine biz link vererek, FIBA’nın anlaştığı 53 ülkede maçların canlı yayınlanmasını sağlayacağız. Büyük bir katkısı olacak Trabzon şehrine...“


YOK BÖYLE İLGİ

“Basketbolseverlerin organizasyona müthiş bir ilgisi var. Şu ana kadar yurtdışından birçok taraftarın yanı sıra diğer şehirlerimizden de Trabzonspor sevdalılarının yoğun bir ilgi gösterdiğini biliyoruz. Şu ana kadar 4500 bilet satıldı, toplamda bu rakamın 7500’ü bulacağına inanıyoruz. 1000 bileti ise rakip takım taraftarlarına ayırmış durumdayız. İlgi şölene dönüşecek. Kupayı kaldırmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız ama kaybedersek de rakiplerimizin buradan güzel izlenimlerle ayrılması için üzerimize düşeni yapacağız.”

Adımlarımızı tek tek atacağız

“Final Four’da favori gösteriliyoruz ama asla kendimizi rehavete kaptırmıyoruz. Herkes işini ciddi bir şekilde yapıyor. 14 maçımızın 13’ünü kazandık. Hem uluslararası hem de bu konudaki yetkili ağızlar, spor yorumcuları  bizi favori gösteriyor. Biz etap etap buraya geldik ancak biz adımlarımızı tek tek atacağız. Birinci hedefimiz Energia Targu Jiu’yu galip bitirmek ve final vizesi almak. En önemli maçımız Energia maçı.”

En fazla seyirci toplayan kulübüz

“Bu işe biz başladığımızda futbol kulübü başkanlarımız bize ‘Elle değil ayakla oynanan topu biliyoruz’ derdiler. Şunu yıktık, geçen ay Basketbol Federasyonu’nun açıkladığı rakamlara göre, resmi satılan biletlerde 3187 kişi ortalamayla, sezonda % 377 gibi bir seyirci artışıyla Türkiye’de en fazla seyirci toplayan kulüp olduk. Bu, ilginin olduğunu gösteriyor. Anadolu Efes ve Fenerbahçe maçlarını 6500 kişiye oynadık. Yavaş yavaş ilgi artıyor. Başarı geldikçe bu ilginin de artacağını düşünüyorum.“

Trabzonspor’un gölgesi altındayız!

“Trabzonspor’un renkleri ve armasının gölgesi altındayız. Biz kendimizi ayrı düşünmüyoruz. Bu noktada kulüpten bir şeyler talep ettiğimizde karşılığını görüyoruz. Ama benim arzum ve isteğim; bizim Trabzonspor kulübümüzün ana çatısı altında bir basket şubesi olarak görevine devam etmesi çok anlamlı olur. Biz bunun gereken altyapısını oluşturduk. Altyapıda büyük işler yaptık. Bir tane altyapıdan oyuncumuz vardı. 178 tane oyuncumuz, 4 tane takımımız var. İkisi bölge şampiyonu oldu. Gençlerimiz ve yıldızlarımız başarılı bir sezon geçiriyor. Kulüp düzeyinde altyapıda da başarılıyız.” 

Ligi 5. bitirmemiz sürpriz olmaz!

“Ligin bitimine 3 hafta kaldı.  4 mağlubiyet alınca, insanlar ligden düşme tehlikesi yaşayacağımızı düşünüyorlardı.  Play-off’a kalacağımızı her zaman  iddia ettim. Ancak play-off’ta hangi noktada olacağımızın belirleyicisi biz olacağız. Play-off öncesi oynayacağımız 3 maçın hepsini kazanacak güçteyiz. İki maçı rahat geçeceğimize inanıyorum. Deplasmandaki Banvit maçını kayıpsız geçersek, bu sezonu 5. sırada bitirebiliriz. Hedefimiz de o.”

Basketbolda da devrim yaparız

“İstanbul saltanatını yıkmak, Avrupa’da şampiyon olmak bizim için rüya değil. Sponsorumuzun desteğiyle, ben ve yönetici arkadaşlarımızın desteğiyle şu anda her şey planladığımız gibi, yolumuzda ilerliyoruz. Yaptığımız yabana atılır bir iş değil. Bugün Final Four’u oynamak Türkiye’deki Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlara nasip oldu. İki tane kupa alındı. 30 yılda Türkiye’ye iki kupa getirilebilindi. Biz Final Four’a katılan üçüncü ekibiz. Bu başarı bana arzuladığımız, hayal ettiğimiz şampiyonluğun çok yakın olduğunu hissettiriyor. Avrupa’da bu yıl, Türkiye’de ise iki yıl içinde şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyorum.”

Hayri Gür bizim evimiz!

“Tesisleşmede epey yol kat ettik. Hayri Gür Spor Salonu ve kompleksi atıl durumdaydı. İnsanlar 19 Mayıs’tan çıkmak istemiyorlardı. Fakat teknik olarak imkansızdı. Radikal bir karar alarak Hayri Gür’e gittik. Orayı sonradan dizayn ettik, spor odaları yaptık. Gençlik Spor İl Müdürümüzün ve Gençlik Spor Genel Müdürümüzün çok desteğini aldık. Şu anda ciddi bir anlamda Hayri Gür’de konuşlanmış durumdayız. Orayı da terk etme gibi bir düşüncemiz yok. Gayet de yeterli. Herkesin baktığında beğendiği bir tesis. Biz altyapı için ekstradan bir tesis daha açma girişimindeyiz.”

Trabzon insanı merttir namert değil

“Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Çok kirli ve çirkin bir oyun. Trabzonspor camiasına mal edilmeye çalışılıyor. Trabzonspor camiasının fikriyle ve hayaliyle örtüşecek bir yanı olamaz. Trabzon insanı merttir, asla namert değildir. Böyle kirli oyunlar içerisinde olmaz. Bayrağını, vatanını ve insanını seven bir yapıdadır. Bunu asla kabul etmediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Bu olay gerçekleştikten sonra tahminimce aynı kirli odaklar, Fenerbahçe yöneticisi ve Fenerbahçe taraftarı kisvesi altında ancak kesinlikle Fenerbahçeli olduğunu düşünmediğimiz bir taraftar kitlesiyle FIBA e-mail yağmuruna tutuldu. Bu noktada FIBA bizden açıklama istedi. Biz hemen bu noktada gerekli güvenceleri verdik.” “İçişleri Bakanımız Sebahattin Öztürk’ü aradım. Bakanımız FIBA nezninde her türlü güvenceyi bizzat vereceğini söyledi. Bu noktada böyle bir olayın yaşanma ihtimalinin olmadığını, bu olayın provakosyan olduğunu izah ettik. Fenerbahçe kulübünden de gerekli açıklamaları ve desteği rica ettik. O noktada hiçbir kaygımız yok. Dolayısıyla şehrimiz ve kulübümüze yakıştırılan ve yakıştırılmaya çalışılan bu oyun amacına ulaşmadan FIBA tarafından da bertaraf edildi.“

Devlere kafa tutuyoruz

“Biz bu yıl final oynadığımızda EURO Cup’a gideceğiz. Bir sonraki aşaması da Euro Lig. Üç aşamanın birincisini hallettik. Biz ‘niye olmasın?’ diyoruz. Birkaç takviyeyle EURO CUP’ın favorisi olacağız. Biz bu işe başladığımız ilk maçta insanların birinci turu geçeceğimize dahi imkan vermiyordular. Türkiye’de ve Avrupa’da 11-0 hiç yenilmeden hep kazanan bir seri yakaladık.”

Kendi ayakları üzerinde durmalı

“Bütün kulüplerin kendi ayakları üzerinde yaşayabilmelerini sağlayacak projeler lazım. Bunun da başında tesis ve tesislerin içinde gelir getirecek yan yatırımların olması lazım. Biz ilk iki yılda bu yapının temellerini atabildik. Üçüncü yılımızda bunu temel hedef olarak koyup, Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün kimseye ihtiyaç duymadan kendi ihtiyaçlarıyla federasyon ve televizyon gelirlerinden elde edeceği kazançla yürüyebileceğini sağlamayı düşünüyoruz.“

Değerlerimizi yok sayamayız

“Trabzonspor’a hizmet etmiş bütün önemli ve değerli isimleri arıyorum. Ortak paydada toplamaya çalışıyorum. Trabzonspor Onursal Başkanı ve Bakanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı, Ahmet Suat Özyazıcı’yı aradım. Hizmet etmiş diğer  eski kulüp başkanlarımızın tümüne davet yollayıp bizzat aradım. Buradaki amacım; bu değerin ortaya çıkmasında bu insanların çok büyük katkıları var. Hem vefa duygusunu geliştirmek hem de onların fikirlerinden faydalanıp, onların çatısı altında bir şeyi gerçekleştirmek. Bugün de oluşabilecek her türlü katkıya sonsuz derecede açığız.”

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap