SON DAKİKA



Haber > Spor > Zorla da olsa çeyrek…

Zorla da olsa çeyrek…

05 Şubat 2017 Pazar - 09:10








Türkiye Ziraat Kupası'nda B grubunda son maçında Kasımpaşaspor'a yenilerek gruptan ikinci çıkan Rizespor A grubunda yer alan Urfaspor ile eşleşti. Ziraat Türkiye Kupası'nda Türkiye liglerinde 16 takım arasında yer alan Rizespor kupada bir tek mağlubiyet alarak ilk 16 arasında yer almasını bildi. Ziraat Türkiye Kupası'nda final önceki sezonlardan daha önce gelmiş oldu.

Eleme maçlarına baktığımızda Başakşehir Galatasaray ile, Kasımpaşa Osmanlıspor karşılaştı. Ve en önemlisi finale ismini yazdırabilecek iki ekip, Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın kapışması. Ligde zirvede yer alan Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kupada eşleşmeleri Ziraat Türkiye Kupası'nda finale Anadolu takımlarının yakın olduğunu göstermekte.

16 takımın eşleşmesiyle 8 takıma düşecek olan kupa maçlarında erken final artık yakın olmuş oldu. Rizespor önceki sezon yarı finale kadar yükselmiş ve Galatasaray yenilgisi ile finale ismini yazdıramamıştı. Urfa karşısına Kweuke'yi risk etmeden çıkan Rizespor'da Petrucci hastalığı, Saddane son maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle yer almadı. Yeni transfer ise eşyalarını toplamak için İsrail'e gitmesi nedeniyle kadroda yer bulamadı. Karşılaşmaya etkili başlayan Urfaspor oldu, ilk dakikalarda Rizespor savunmasını geçmeye çalıştı. Kanatlardan gelmeye çalışan ev sahibi ekip, Rizespor savunmasını geçemedi. Rizespor ise orta alanı daha çok yokladı.

Orta alandan forvetteki Patryk'i iyi besleyemeyen Rizespor ilk yarıda Jakob ile tek pozisyon yakaladı. PTT liginde alt sıralarda yer alan Urfaspor kupada A grubunda güçlü rakipleri önünde grubu lider bitirmesi ile hiç de Süper Lig takımlarına karşı yabancı olmadığını ilk yarıda oynadığı futbolla gösterdi. 55. dakikada Recep Niyaz'ın şutu direkten döndü. 72. dakikada Rizespor arzuladığı golü buldu. Bu dakikada Urfaspor kaptanı Oğulcan'ın sert şutunu çıkarmak isteyince kendi kalesine gönderdi. Rizespor savunmaya geçmeye başladı.

11 dakika sonra Rizespor savunmasının çıkartamadığı topu Caner düzgün bir vuruşla ağlara gönderince eşitlik yakalandı. Karşılaşma 1-1 bitince uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarının ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Oğulcan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Oğulcan filelere gönderdi. Bu golle Rizespor çeyrek final vizesini aldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap