SON DAKİKA



Haber > Spor > Yürekli oyuncular hep kazanırlar

Yürekli oyuncular hep kazanırlar

14 Şubat 2017 Salı - 16:43




Efsane oyuncu İskender Günen ile Trabzonspor’u masaya yatırdık.





Günen, “Trabzonspor’un en büyük kazancı Olcay Şahan. Sahada tüm benliğini ortaya koyuyor, kazanmak için savaşıyor. Böyle oyuncular hem takımına kazandırır hem de taraftarların gönlünü kazanır” dedi.

Günen, “Yusuf Yazıcı da Trabzonspor’un bana göre önemli transferi. Geçmişe oranla mücadele gücünü artırmış, sorumluluk almaya hazır bir görüntü içinde. Daha fazlasını yapacak yeterlilikte bir oyuncu” dedi.

Trabzonspor’un efsane oyuncularından İskender Günen ile BordoMavili ekibi masaya yatırdık. Biz sorduk, Günen yerinde tespitlerde bulundu. İşte Günen’in önemli tespitleri... Son 4 maçta alınan 12 puana rağmen sergilenen futbol sizi tatmin ediyor mu?

KADRO İSTİKRARI ÖNEMLİ

“Ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan bir takım vardı. Trabzonspor gibi devrim gerçekleştiren takımın tarihine yakışmayacak sonuçlar ilk yarıda alındı. Ara transferde kadroya katılan oyuncularla birlikte iyi bir çıkış trendi yakalayan takım haline geldi Bordo-Mavili ekip.  Kabul etmek gerekir ki bir takımın başarısındaki en önemli faktör kadro istikrarı. 4 maçta alınan 12 puanla bu gerçeği bir kez daha gördük.”


YANAL’IN YANLIŞ TERCİHLERİ

“Her geçen gün takım birlikteliğinin üst seviyeye çıktığı  bir gerçek. Ancak eksikler yok mu, var tabii ki. Alınan 12 puanda her şeyin çok iyi olduğunu konuşabilmemiz de mümkün değil. Bursa ve son oynanan Osmanlıspor  maçlarının ikinci yarısında Ersun Yanal’ın oyuncu değişiklikleri bana göre yanlış. Skoru korumak adına yapılan oyuncu tercihleri sonucunda rakiplerin girdiği gol pozisyonları çok daha fazla. Unutulmaması gereken en önemli konu, hücum oyuncusu ile de savunma yapılabilirliği…

Siz olsanız N’doye’yi mi yoksa Rodallega’yı forvet hattında tercih edersiniz?

DEĞİŞİME UĞRADI

Şu anki görüntüye baktığınızda hiç şüphesiz N’doye’yi tercih ederim. N’doye belli ki hazırlık kampını iyi geçirmiş ve ligin ilk yarısından çok daha iyi bir performans sergiliyor. Aynı noktada kalmayan, devamlı gezen, önde top tutan ve pas trafiğini iyi sağlayan N’doye’nin gol atmasa da takıma önemli katkı sağladığı bir gerçek. Belki Rodallega yetenek olarak N’doye’den önde duruyor ama Senegalli futbolcu bu görüntüsünü devam ettirdiği sürece Yanal’ın da hep tercihi olacak gibi duruyor. Doğru olan da bu.”


Olcay Şahan ile birlikte yeni transferleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

HER TAKIMA GEREKLİ

“Olcay Şahan her takıma  gerekli bir isim. Çünkü takımı ateşleyen bir oyuncu.  Oynadığı her maçta tüm benliğini sahaya koyuyor.  Oyun disiplini ve mücadele gücüyle takıma geldiği günden beri çok önemli katkılar yaptığı düşüncesindeyim. Savunmanın sağına ve soluna alınan Mas ve Peirera’nın da Trabzonspor’un oyununu şekillendirdikleri bir gerçek. Dengeli ve hücuma çıkışlarda takıma verdikleri katkılar var. En önemlisi ise topu olumlu kullanma becerileri.”

YUSUF’A ALTIN ÖĞÜT

“Fakat ikinci yarının Trabzonspor adına en önemli ismi Yusuf Yazıcı. Geçen sezon oynadığı maçlarda öne çıkan oyuncuydu. Ama nedense Ersun Yanal ligin ilk yarısında bu oyuncuyu düşünmedi. Şu an geçen yıla göre mücadele gücü artırmış ve sorumluluk almaya hazır bir görüntüde. Fatih Tekke ve Gökdeniz’den sonra altyapıdan Trabzonspor’a gelen en yetenekli isim. Ona benim tavsiyem eksiklerini görüp (Temposunu yükseltmesi gerekir) bugün geldiği noktadan daha da üste çıkabilmek için çok daha fazla çalışmalı.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap