SON DAKİKA



Haber > Spor > Yönetici yerine oy potansiyeli artmalı

Yönetici yerine oy potansiyeli artmalı

19 Ağustos 2017 Cumartesi - 08:48




Amatör Futbolcular Derneği Genel Başkanı Şerif Kunt, “Futbol Federasyonu’nda güçlü olabilmek için 2-3 yönetici yerine oy potansiyelini güçlendirmek ge





240 CİVARINDA

Amatör Futbolcular Derneği Genel Başkanı Şerif Kunt, Trabzonspor’un federasyonda güçlü olabilmesi için delege sayısının artması gerektiğini ifade ederken yönetimde bulunmak yerine üye sayısının fazla olmasının önemli olduğunu söyledi. Kunt, şunları kaydetti: “Amacımız Amatör Futbolcular Federasyonu’nun varlığını taban birliklerinde hissettirmek. 240 civarındaki üye federasyonu meydana getirir...”

OY POTANSİYELİ

“Bu üyeler taban birlikleri ve profesyonel kulüpler diye ikiye ayrılır. Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig grupları. Buradan delege sistemiyle diğerleri de taban birlikleri. Bunların içerisinde Futbol Adamları Derneği, Özel Sporcular Derneği, Görme Engelliler, İşitme Engelliler dernekleri, Hakemler Derneği, Antrenörler Derneği, Profesyonel Futbolcular Derneği ve ASKF taban birlikleri olarak burada büyük bir oy potansiyeline sahiptirler.”

İVME KAZANDI


“Biz burada eksiklik var dedik. Amatör Futbolcular Derneği ve Amatör Futbolcular Federasyonu’nun eksikliğini hissederek yola çıktık. Bizim de amacımız Futbol Federasyonu’nun üyeliğini almak, üyesi olmak, onun evladı ve bir kolu olmak, bu sayede de amatör futbolcuların, Futbol Federasyonu’nda temsil hakkı ve oy kullanım hakkını sağlamak. 100 senede kurulması gereken cemiyetin temellerini Trabzon’da atarak önemli bir ivme kazandık.”

TRABZON GÜÇLENMELİ

Bir Trabzonlu olarak Trabzon şehrine hassasiyetinin bulunduğunu belirten Kunt, açıklamasına şöyle devam etti: “Ben isterim ki Futbol Federasyonu’na üye olarak Amatör Futbolcular Federasyonu da üye olsun, buradan gelecek 7-8 tane delege, üyeyle birlikte Trabzonspor, 1461 Trabzon, diğer 3. Lig takımları ve Anadolu’daki bir Futbol Federasyonu delegeleriyle birlikte bir güç kazanarak Trabzonspor’u daha da güçlü hale getirelim. Trabzon şehrinin güçlü olabilmesi için delege bazında güçlü olması gerekir.”

GÜÇLÜ OLMALIYIZ

“Futbol Federasyonu’na 1-2 yönetici vermekle gurur duyuyorsak icra kurullarında da güçlü olmalıyız. Futbol Federasyonu seçimlerinde oy değerlidir. Amatör Futbolcular Federasyonu’nun o seviyede üye olması için Trabzon şehrinin bu cemiyetin arkasında durması ve üye yapmakla birlikte federasyona güç kazandırmanın peşinde olmalıyız. Federasyona 2-3 tane de yönetici versek de iki arkadaşımız ceza almış durumda. Yönetici vermekle güçlü olunmuyor. Oy potansiyelini güçlendirip Futbol Federasyonu’nda güçlü olmak gerekir.”

ARKAMIZDA OLMALILAR

“Bu nedenle Amatör Futbolcular Federasyonu olarak en büyük temennim bu eksikliği gidermek. Trabzon şehrinin, siyasetiyle, Trabzonspor yönetimiyle hep beraber Amatör Futbolcular Derneği’nin ve federasyonunun arkasında durması gerekir. Bu derneğimiz Anadolu’dan çıkan ilk dernektir. Bunun içi uğraş vermeliyiz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, sivil toplum kuruluşları kısaca bütün şehir Futbol Federasyonu’na üyeliği için katkı vermelidir. Alınacak her delege Trabzonspor’a destektir. Trabzonspor delege bazında güçlü olursa lobisi de güçlü olur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap