SON DAKİKA



Haber > Spor > Yine Kasımpaşa hatasından...

Yine Kasımpaşa hatasından...

23 Ocak 2017 Pazartesi - 10:25








Hatırlatmaya gerek yok! Sezonun ilk maçı Avni Aker’de Kasımpaşa ile idi. Maçı da rakibin çok büyük iki hatasından Onazi’nin kaydettiği 2 gol ile Trabzonspor kazanmayı başarmıştı. Recep Tayyip Erdoğan stadında ve 15 milyon nüfuslu İstanbul’da topu topu 3 bin seyircinin önünde oynanan rövanş maçında da yine Kasımpaşa defansının maçın adamı Yusuf Yazıcı’nın kornerini seyredip Mas’a yükselmeden kafa vuruşu yapma imkanı tanımasıyla Trabzonspor bu kez 1-0 kazanmayı başardı.

Tabii 90+5’in son saniyelerinde Mustafa Akbaş, Onur’un boşalttığı kaleye giden topu son anda kafa ile uzaklaştırmasa idi... Karşılıklı direkten dönen iki toptan çok, Onur’un çizgiyi tam olarak geçip geçmediği hiç anlaşılamayacak pozisyonda çıkardığı vuruş konuşulacak.

* Resmi kayıtlarda ilk yarıyı deplasmanda Bursaspor galibiyeti ile kapatıp, ikinci yarıya Kasımpaşa’yı mağlup ederek başlamak, puan açısından “bundan daha iyi ne olacak ki” dedirtmeyecek de, ne dedirtecek? Ama, Bursaspor karşısında maçın ilk yarısında pozitif futbol adına iyi işler yapan bordo-mavililer Kasımpaşa karşısında daha vasat bir oyun ortaya koydular. Tek golün asistini kornerden de olsa yapan Yusuf Yazıcı’nın üzerine kattığı oyununu saymaz isek.

Yusuf Yazıcı’nın oyunda tahmin edileni değildi, farklı tercihlerle rakiplerini yanıltması “futbolu farklı oyuncu” tarifine oldukça uyuyor. Gidişat, genç oyuncunun her geçen gün üzerine koyarak Trabzonspor’a iyi işler yapacağını gösteriyor.

* O ki eşdeğer anlamında “uyuyor”dedik. Bir de başka tarifli uyuyanlarda yok değildi! Mesela, Trabzonsporlu oyuncuların hücumda pasları arkadaşlarından çok rakibine atamaları, “bunlar uyuyor mu?” diye sordurmadı değil. Üstüne üstlük bir de “sıkışınca” değil, “korkunca” yaptıkları bir uyuma hali de var ki, birinci Onur kırmızı kartı da göze alarak arkadaşlarını uyandırdı.


Ardından bir tane daha gelince! Anladınız değil mi? Orta sahadan kendi kalesine geri pası yapmanın uyku halinin nedenli tehlikeli olduğunu... Öyle veya böyle, ön liberoda Okay-Onazi (özellikle ilk yarıda)çok aksak; Olcay top kaybetmede ilk sırada; N’Doye, önündeki alanı arşınlamada yavaş; dolayısıyla Trabzonspor gol bulma şansında zayıf olmuş olsa da Kasımpaşa maçından 3 puanı haneye yazdırmazı az iş değildi. Darısı daha iyi futbolla bundan sonraki maçların başına...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap