SON DAKİKA



Haber > Spor > Yetenek var ama değerlendiremiyoruz

Yetenek var ama değerlendiremiyoruz

21 Aralık 2021 Salı - 12:12




TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, “Ülkemizde yetenek yok değil, bu yetenek fazlasıyla var. Fakat biz bu yeteneği çok fazla değerlendiremiyoruz. İnşallah bu sıkıntımızı aşarız” dedi





TÜRKİYE Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Ordu’da antrenörlerle bir araya geldi. Dilber, Altınordu ilçesindeki bir otelde gerçekleşen buluşmada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dilber, Türk futbolunun oyun olarak biraz geriye düştüğünü ancak maçlardaki seyirci katkısı ve heyecanının kendilerini umutlandırdığını söyledi. Futbolda altyapıdan yetişen çocukları sahada daha fazla görmek istediklerini belirten Dilber, "Ülkemizde yetenek yok değil, bu yetenek fazlasıyla var. Fakat biz bu yeteneği çok fazla değerlendiremiyoruz. İnşallah bu sıkıntımızı aşarız. Kendi öz çocuklarımızla oynamak ve ülke futboluna katkı sağlamak en büyük dileğimiz” dedi.

YERLİ futbolcularla iyi neticeler alınabileceğini ifade eden Dilber, daha önce olduğu gibi altyapıdan yine oyuncuların yetişebileceğini kaydetti. Yabancı futbolcu transferine de değinen Dilber, şunları söyledi: "Dışarıdan transfer etmek kolayımıza geldi. Bu da yanlış. Burada antrenörlerimize de görev düşüyor. Dışarıdan alacağımız bir oyuncuyu illa sahaya sürüp oynatmaktansa gençlerimize de şans verip onlarla yola devam etmemiz ya da o bakış açısını yok etmemiz lazım. Buraya gelen yabancı oyuncuların çok azından mutluyuz. Bizim ülke olarak altyapımız çok iyi durumda. Gereken önem ve değeri verdiğimizde burada maden var. Ama en doğrusu da yürekli olup onları sahaya sürmektir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap