SON DAKİKA



Haber > Spor > Yeşil sahalardan inşaat sahasına

Yeşil sahalardan inşaat sahasına

20 Temmuz 2016 Çarşamba - 11:05




Dini inançları ve gördüğü baskı nedeniyle ülkesi İran’dan kaçarak Türkiye’ye gelen eski Milli futbolcu Mohammad Reza Soleimani, Giresun’da ekmek paras





İranlı eski Milli futbolcu Mohammad Reza Soleimani’nin, İran’dan başlayıp Giresun’a kadar uzanan hayat hikayesi Hollywood filmlerine konu olacak bir senaryo gibi. Nerede yaşıyor olursa olsun; bir insanın, hayat şartlarına karşı dik duruşu, gündelik yaşamın insanı içinden çıkılamaz sıkıntılara sokması ve en zor anlarda bazen cesurca verilen hayati kararların, insanın bütün hayatını değiştirebileceğine güzel bir örnek. Ailesi Müslüman olan 21 yaşındaki Mohammad Reza, kendisi Hristiyan olduğu için çevresinden baskı gördüğünü ve bu nedenle 5 ay önce ülkesinden kaçarak Giresun'a, arkadaşlarının yanına gelmeye karar verdiğini söyledi. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un İranlı futbolcuları Mehdi Taremi ve Ramin Rezaiyan’ı tanıdığını, bu futbolculara karşı forma giydiğini ifade eden Mohammad, İran 2. Lig takımlarından Damash Gilan'da futbola başladığını anlattı. Muhammed Rıza, İran 11 yaş altı Milli Takımı’na seçildiğini, bu süreçte çıktığı 16 maçta 8 gol attığını ancak ülkede yaşanan olaylar nedeniyle bir daha Milli formayı giyemediğini ve futbol oynamaya devam edemediğini aktardı. “İran’da maddi zorluklar yüzünden çocuklar küçük yaşta hem çalışıp, hem okumaya çalışıyorlar” diyen Mohammad Reza; iyi futbolcuların, maddi durumu iyi olan ailelerden çıktığını ifade ediyor ve bunun sebebini de kulüplerin futbolcu ailelerinden para almalarına bağlıyor. Mohammad, “Sen önce bizimle birkaç maça çık. Bakalım nasıl oynuyorsun?” diyen yöneticilerin, kenar mahallelerde yaşayan gençlere taahhüt ettikleri destek ya da parayı sezon bitene kadar ödememeleri, sezon sonu da kendilerine kulüp bulmaları yönünde baskı yaptıklarını söyledi.

Türkiye’ye hayran

 

Mohammad, bu nedenle İranlı kenar mahalle gençlerinin kendi imkanlarıyla ihtiyaçlarını karşılayarak futbol oynamaya çalıştıklarını ifade etti. Küçük yaşlardan beri Türkiye’ye hayran olduğunu aktaran Mohammad Reza, bu hayranlığını 2002 yılında Japonya ve Güney Kore’nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı’nın yakaladığı başarıyla kazandığını belirtti. Rüştü Reçber’in dünyanın en iyi kalecilerinden biri olduğunu söyleyen Mohammad, “Mahalledeki çocuklarla buluşup Türk Milli Takımı’nın maçlarını izlemeye çalışıyorduk. İmkanlarımız kısıtlıydı ve Dünya Kupası maçlarını güçlükle takip edebiliyorduk. Dünya Kupası’ndan sonra her gün mahalle maçı yapıyorduk. Türkiye hayranlığım o zamanlarda başladı ve ben de hayallerimin peşinden koşarak buraya kadar geldim” dedi.

 


Zorlu yolculuk

 

Türkiye macerası Tahran’da bir tren garında başlayan Mohammad Reza, tam 24 saat süren tren yolculuğunun ardından Kars’a kadar gelip, otobüsle Giresun’a gelerek arkadaşlarıyla buluştuğunu ifade etti. Batlama Sanayi Sitesi’nde bir taş ocağında çalışmaya başlayan genç futbolcu, kısa zamanda ortama uyum sağladığını ve işyeri arkadaşlarıyla iyi bir uyum yakaladığını, işyeri sahibinin de kendisine yakın ilgi göstermesi nedeniyle burada çok mutlu olduğunu belirtti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap