SON DAKİKA



Haber > Spor > Yeniçerilere tek gülle yetti!

Yeniçerilere tek gülle yetti!

12 Şubat 2017 Pazar - 09:35








Üst üste kazandığı 3 maça rağmen, yeni transferlerle ede ettiği güç noktasında Trabzonspor için sağlıklı bir değerlendirmeyi, Osmanlıspor karşısında oynayacağı futbol ve elde edeceği skor ile yapabilecektik. Sonuç, skor bazında en iyisi oldu.

Ama futbol için aynı ifadeyi kullanmamız hiç doğru olmaz. Her ne kadar tribünlerde “Ceddin deden neslin baban” marşı yankılanıp dursa da, sahadaki ilk 22 futbolcunun her iki takımdan 5’er tane olmak üzere sadece 10’u Türk ceddine aitti. Anlayacağınız çoğunluk 12 futbolcu ile lejyonerlerindi! Bu durumda Mehter Marşı için “öksüz kaldı” denebilir! Gelelim işin, yani oyunun bizi ilgilendiren tarafına...

Osmanlıspor karşısındaki ekibin, yeni stadındaki ilk maçında, lig sonuncusu Gaziantepspor karşısında 4-0’lık skorunu hoş bir futbol ile süsleyen takımla pek benzerliği yoktu. Olcay’ın 15’inci dakikada rakibin bir anlık gafletinden yararlanarak yaptığı mükemmel vuruşun direği yalayarak ağlarla buluşmasında şans faktörü de yok mu idi? Biraz vardı demek doğru olur. Ama aynı Olcay, 36’ncı dakikada kendi ceza sahasında mutlak bir golü önleyerek attığı golü sağlama aldı denebilir.

Ben Trabzonspor’un daha farklı kazanacağını tahmin etmiştim. Sanırım beni yanıltmak için olsa gerek, 54’üncü dakikada Yusuf Yazıcı, 55’te ise N’doye iki pozisyonda topu kolay olan ağlar yerine zor olan yere yani dışarıya gönderdiler. Yeri gelmişken, Yusuf önceki maçlarına göre düşük kapasite ile oynadı denebilir. Bu durumda kimileri “değişmesi gerekirdi” dese de, bence Ersun Yanal’ın, “Kendini oynayarak düzelt” ısrarında bulunması da fena bir tercih değildi.

Ancak, N’doye-Rodallega değişimi için aynı düşüncede olduğumu söyleyemeyeceğim. Bu değişim son 5 değil, 25 dakika kalarak yapılabilirdi. Öyle veya böyle, Trabzonspor uzun zamandır beceremediği üst üste kazanma başarısını 4’e çıkardı. Ancak, dördüncüyü elde etmesinde rakibi Osmanlıspor’un golcüsü N’diaye’nin 79 ve 80’inci dakikada üst üste atması kaçırmasından daha kolay pozisyonları harcaması ile önemli bir etken olmuştur.


Ez cümle: İyi sayılamayacak futbol ile elde edilen iyi skor Trabzonspor’a ilk 5’e de doğru koşmada güç ve isteği arttırmıştır. Bunu da Osmanlı İmparatorluğu’nu yüzlercesinin yıkamadığı güllelerden sadece birini Osmanlıspor ağlarına göndererek sağlamıştır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap