SON DAKİKA



Haber > Spor > Yarı otomatik ofsayt sistemi nedir? Maliyeti ne kadar, ne zaman uygulanacak?

Yarı otomatik ofsayt sistemi nedir? Maliyeti ne kadar, ne zaman uygulanacak?

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:53




Yarı otomatik ofsayt sisteminin maliyeti ve özellikleri merak ediliyor. İşte yarı otomatik ofsayt sistemine dair bilgiler.





Süper Lig'in başlamasıyla heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu kritik bir karara imza atarak yarı otomatik ofsayt sisteminin maçlarda kullanılacağını açıkladı. Futbolseverler ise yarı otomatik ofsayt sisteminin nasıl uygulanacağını ve detaylarını merak ediyor.

Yarı otomatik ofsayt sisteminde maç esnasında oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve pozisyonla ilgili karar kısa sürede verilecek.

YARI OTOMATİK OFSAYT TEKNOLOJİSİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Yeni teknoloji, topu izlemek için stadyumun çatısının altına monte edilmiş 12 özel izleme kamerasını ve her bir oyuncunun sahadaki kesin konumunu saniyede 50 kez hesaplayan 29'a kadar veri noktasını kullanıyor.

Toplanan 29 veri noktası, ofsayt kararlarının verilmesiyle ilgili tüm uzuvları ve parametreleri içeriyor.


NE ZAMAN UYGULANACAK? MALİYETİ NE KADAR?

TFF’den yapılan açıklamada “ Dijital hakem atama sistemi, gözlemcilik ve mentorluk yapısının değişimi, Hakem Akademisi ve Avrupa'dan alanında en iyi hakem hocaları ile düzenlediğimiz eğitim ve gelişim programlarının yanı sıra Trendyol Süper Lig kulüplerimizin VAR ve hakem kararlarına ilişkin Merkez Hakem Kurulu'na itiraz ve bilgi talebinde bulunmasının önünün açılması ve yaklaşık 10 milyon euro yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren devreye alacağımız Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi futboldaki rekabetin dengeli bir şekilde gerçekleşmesine imkan sağlayacak vizyon projelerimiz arasında yer almaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap