SON DAKİKA



Haber > Spor > Yargılama kararı hukuka aykırıdır

Yargılama kararı hukuka aykırıdır

29 Nisan 2015 Çarşamba - 09:53




Aziz Yıldırım ve işbirlikçilerini şikeden aklama davası başladı. Trabzonspor avukatları, “Yargılamanın yenilenmesi kararına itiraz ediyoruz” dedi. Mah





Futbolda şike iddialarına ilişkin davada mahkeme TFF’nin kamu kurumu olup olmadığı konusunda ‘bilirkişi raporu’ alınmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ile Abdullah Avcı’nın dinlenmesine hükmetti.  İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Haldun Şenman, Ahmet Çelebi, İbrahim İşçen ve Olgun Peker hazır bulunurken, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Duruşmada daha sonra müdahil Trabzonspor’un avukatları Hakan Orhan ve Celal Çobanoğlu söz alarak taleplerini dile getirdiler.

“Yargılamanın yenilenmesi kararına itiraz ediyoruz” diyen avukatlar, yeniden yargılama kararının telefon dinlemelerine ilişkin yapılan yasal değişikliğe dayandırılarak alındığını ve yeniden yargılama kararının hukuka aykırı olduğunu belirttiler.  Başka davalarda kanun değişikliğinden sonra kurulan hükümlerde değişiklik öncesi tapelerin delil niteliğinin korunduğunu ifade eden avukatlar, bu yöndeki kararları mahkemeye sunarak bu kararların emsal alınmasını istediklerini belirttiler. Avukatlar ayrıca sanık Aziz Yıldırım tarafından tanık olarak gösterilen Cihan Oskay ve polis memuru Lokman Yanık'ın iddiaların gerçeği yansıtmadıklarını öne sürdü.

RAPORLAR İSTENDİ

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklamayan mahkeme heyeti, Şike iddiasına konu olan maçlarla ilgili gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının TFF’den istenmesine ve avukat Sami Dinç ile Erdem Konyar arasında geçen telefon görüşmelerinin dosyadan çıkarılmasına hükmetti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kamu kurumu olup olmadığı hususunda bilirkişi raporu aldırılması talebini kabul eden mahkeme heyeti, Göksel Gümüşdağ, Cengiz Zülfikaroğlu, Lütfi Arıboğan, TFF Sekreteri Pınar Tapan, Abdullah Avcı ve Ali Parlak’ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Duruşma 8 Temmuz’a ertelendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap