SON DAKİKA



Haber > Spor > Yargıtay diyor ki: Şikeden aklanmadınız

Yargıtay diyor ki: Şikeden aklanmadınız

31 Aralık 2021 Cuma - 11:30




İstanbul 13’üncü Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı, Yargıtay 5’nci Ceza Dairesi tarafından onandı. Fenerbahçe yönetimi de bunu spor kamuoyuna, “Şikeden aklandık” diye duyurdu..





Ancak, İstanbul ekibinin bu algı operasyonu yalnızca kendi taraftarlarınca kabul gördü. Yargıtay kararının hiçbir yerinde “ŞİKE YOKTUR” denilmiyor. “TEŞVİK YOKTUR” denilmiyor. Yargıtay kararının hiçbir yerinde “KUMPAS VARDIR” denilmiyor. “DELİLLER SAHTE” de denilmiyor. Delillerin ilgili yasalara aykırılığından bahsediliyor.

Yargıtay’ın yayınladığı 6 sayfalık yazıda şu anlatılıyor: “Sanıklar suç örgütü kurmak iddiasıyla takibe alınmış ancak, şike ve teşvik eylemleri yakalanmıştır. O tarihte 6222 sayılı yasanın yürürlükte olmamasına rağmen bu eylemler, sonradan çıkan 6222 sayılı yasanın içine dahil edilmiştir. İlgili kanunlara göre; suçun işlendiği tarihten sonra çıkan yasada bu deliller kullanılamaz.”

2010 - 2011'DE ŞİKE YAPILDI


Ortada bir suç var. Hem de aleni yapılmış bir suç. Ancak o dönem elde edilen belgeler ve deliller, yaşa dışı yollardan sağlandığı gerekçesiyle kabul görmedi. Aslında Yargıtay kararı bizlere 2011 yılında “şike ve teşvik eylemlerinin yapıldığını” anlatıyor. Görüldüğü gibi, oluşturulan algı başka, kararda yazılanlar başka! TFF, UEFA ve CAS, kendilerine bir dava açılması halinde Yargıtay’ın bu kararını savunma olarak verseler, dava düşer!

GERÇEKTEN BERAAT ETTİYSENİZ BÖYLESİNE TARİHİ BELGEYİ RESMİ SİTENİZDEN YAYINLAYIN

FENERBAHÇE yönetimi ‘şikeden beraat ettik, artık kimse bizi bu konuda suçlayamaz’ derken spor kamuoyu, şikecilerden şu istekte bulundu: “Slogan atmayı, afişler basmayı bırakın. Yargıtay’ın onama kararını noktasına, virgülüne dokunmadan resmi sitenizden yayınlayın. Böylesine tarihi bir belgeyi yayınlamaktan imtina etmeyin. Korkunuz, özellikle kararın dördüncü sayfası ise. Teleskopla okunacak kadar yayınlayın. Biz onu okumasını ve sizi afişe etmeyi biliriz.”

ŞEKİP MOSTUROĞLU: ESKİŞEHİRSPOR'A PARALARIN GÖNDERİLDİĞİNİ ARKADAŞLARIMDAN DUYDUM 

YARGITAY’IN yayınladığı 6 sayfalık kararda en önemli kısımlardan birisi de, Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Şekip Mosturoğlu’nun yaptığı açıklamaların yer aldığı bölüm oldu. Mosturoğlu, Eskişehir’e verilen şike paraları için, “ Eğer bu para şike amaçlı kullanılmak üzere kulüpten alınmış ise bunu bilemem. Ancak bu rutin bir para çekme yönetimi değildir. Bu şekilde para alınamaz. Fenerbahçe’nin Trabzon maçı için Eskişehir Spor’a teşvik pirimi meselesine gelince; benim bizzat şahit olduğum bir husus yoktur ancak duyumlarım vardır. Benim dışımda bazı yönetim kurulu üyeleri de bu mevzuyu duymuştu. Cihan Kamer ile Murat Özaydın’da bu mevzuyu duymuştur. Ben birileri aracılığıyla Eskişehir Spora teşvik primi gönderildiğini duydum. Ancak kim götürdü, kimlere götürdü,
ne kadar götürdü, daha doğrusu götürüldü mü götürülmedi mi bunu bilmiyorum” dedi

HINCAL ULUÇ: YARGITAY KARARININ TAM METNİNİ YAYINLAYIN BEN DE HUKUK YALAMIŞ BİRİSİ OLARAK SİZE BİR İKİ KELAM EDEYİM

SABAH Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Fenerbahçe yönetiminin ‘şikeden aklandık” açıklamalarına ironi yaparak yanıt verdi. Uluç, “Fenerbahçe, Yargıtay kararının tam metnini ya gazetelere tam sayfa ilan vererek ya da resmi sitesinden yayınlayarak duyursun. Siz bunu yayınlayın ben de ‘hukuk yalamış’ biri olarak bu konuda iki kelam edeceğim” ifadelerini kullandı.

AV. DURSUN KÜÇÜK: ÖRGÜTTEN BERAATİ SAVCI TEMYİZ ETMEDİ

YARGITAY diyor ki; yerel mahkeme ‘şike’ dedi ben de tapelerin geçerli olması, tapelerin şike veya örgüt için alınmasının önemi olmadığı, İbrahim akın, İskender Alın, Şekip Mosturoğlu’nun avukatı huzurunda savcılık ve mahkemede itirafta bulunması, Aziz Yıldırım’ın tüm ses kayıtlarını kabul etmesi gerekçeleriyle onadım 2014 yılında. Ama ben dosyayı onaylamama rağmen yeniden yargılamada örgütten beraat ettiler. Örgütten beraati savcı temyiz etmedi, Trabzonspor’un örgüt konusunda temyiz hakkı yok onun hakkı şikeyle ilgili. O sebeple örgüt beraat etti.

Beğendim
6
Sevdim
3
Beğenmedim
3
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap