SON DAKİKA



Haber > Spor > Yalıspor’un prensesleri

Yalıspor’un prensesleri

21 Haziran 2016 Salı - 13:51




Mavi-Beyazlı takım Ankara’da yapılacak finallerde rakiplerini dize getirerek ilk üç takım arasına girmek ve adını 2.Lig’e yazdırmak için söz verdi





Mavi-Beyazlı kulübün hentbol sorumlusu Ferdi Sakallıoğlu, “Mazide olduğu gibi Yalıspor efsanesini ayağa kaldırmak için ilk adımları attık. Devamı gelecek” dedi 

DİRİLİŞ ZAMANI

Trabzon’un köklü kulüplerinden Yalıspor hentbolde yeniden atağa kalktı. Hentbolde mazisi başarılarla dolu olan Mavi-Beyazlılar kısa süre önce kurduğu bayan hentbol takımıyla geleceğe damga vurmakta kararlı. Trabzon etabının ardından Bölgesel Lig’i geçmeyi başaran Mavi-Beyazlılar 2.Lig’e Yükselme Play-Off oynama hakkı kazandı. Kulübün Hentbol Şube Sorumlusu Ferdi Sakallıoğlu, Yalıspor efsanesini ihya edeceklerini açıkladı.

HEDEF 2.LİG

Yalıspor’un hentbolde başarılı bir mazisi olduğuna dikkat çeken Sakallıoğlu, “Kulüp olarak yeniden diriliş aşamasındayız. Hentbolde de bu dirilişe tepkisiz kalamazdık. Yalıspor geçmişte Trabzon hentbolüne yön veren ekiplerdendi. Bu dirilişte hentbolü de aktif hale getirdik. Ve işe altyapıdan başladık. Sıfırdan başladığımız hedefte kısa zamanda yol aldık. Bir ekip kurduk ve önce Trabzon’u, ardından Bölgesel Lig’i geçme başarısı gösterdik. Şimdi rota 2.Lig” ifadelerini kullandı.


ANKARA YOLCUSU

Yalıspor’un her zaman, her ligde, her kategoride en iyiyi hedeflediğinin altını çizen Sakallıoğlu, şöyle konuştu: “28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da Mardin Kızıltepe, Van Erciş, Bolu, Ankara Çankaya, Adana Moda ile Türkiye finallerinde yarışacağız. İlk 3 takım arasına girip 2.Lig’e adımızı yazdırmak istiyoruz. İlk aşamayı başarıyla geçtik ve Türkiye’deki 30 takım arasında son altıya kaldık. Zorlu bir final olacak. Ama bu güne kadar elde ettiğimiz başarıları tekrarlayıp 2.Lig’in kapısını aralayacağız...

TAKVİYE ŞART

Uzun vadeli bir yolculuğa çıktık. Bir üst ligi hedefliyorsanız, ona göre oyuncu alacaksınız. Ya da oyuncu yetiştireceksiniz. Yetiştirdiğimiz oyuncularla şu anda 2. Ligi tolere etme şansımız yok. Bizim temel amacımız oyuncu yetiştirmek. Dışarıdan çok fazla oyuncu transfer etmeden bölge insanıyla bu işin yapabilirliğini göstermek istiyoruz. Alttan takviye olmadan kesinlikle bu işi düşünmüyoruz. En küçük çocuğumuz 2002’li, gelecekte de 2003, 2004’lü çocuk takviye edemezsek yaptığımız işin hiçbir anlamı kalmaz.”

Antrenman sahası istiyoruz


En büyük sıkıntımız çalışacak yer bulamamak. Çocukların büyük çoğunluğu okullarından 15.20’de ayrılıyor. Onları 16.00’da antrenmana almak için koşturuyoruz. Bu saatlerde19 Mayıs dolu oluyor. Çalışmalarımızı Yomra’da istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Benim Eğitim Fakültesi’nden kalkıp Yomra’ya antrenmana gidip tekrar evime dönem 50 kilometre. Haftanın üç günü sadece bir antrenman yapmak için bir sürü yol kat ediyorum. Trabzon’daki spor anlayışı ile Türkiye’deki spor anlayışı çok farklı. Antrenman sahası istiyoruz biz. Antrenman sahasının tribününün olması şart değil, bize portatif salon bile yapabilirler. Bunu her branş için de yapabilirler. Çok ciddi sıkıntılar var. Yalıspor olarak bunların büyük çoğunluğunu aşıyoruz. Servis diye bir sistem oturttuk, okullara yapılan servislerin aynısını kulüplere yapıyoruz. Çocukları evlerinden, okullarından alıyoruz, tekrar aldığımız yere teslim ediyoruz. Bu bakımdan sıkıntımız yok. Ama salon merkezde olsa ilçeleri merkeze toplamak daha kolay.

 İlkokula inmek gerek

Temel olarak yola çıktığımız zaman bugüne kadar gördüğümüz kulüplerin düştüğü hatalara düşmemek için işe altyapıyla başladık. Ama altyapıdaki en büyük handikabımız, Türkiye genelindeki bir problem. Bugün ilkokullarda beden eğitimi öğretmeni yok. Ve okullarda tarama yapamıyoruz. Beden eğitimi dersi olmayınca bu çocukları nerede değerlendirip nerede seçeceğiz? Okul müdürleri de bu olaya çok da sıcak bakmıyorlar. Çünkü ilkokullar arası ne basketbol ne voleybol ne de hentbol turnuvası var. Olmayınca da sistem tıkanıyor.

Çelik’in yardımıyla

Bizim de bu durumda ortaokuldan başlamamız gerekiyordu. Ama ortaokuldan da hemen başlayamazdık. 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Arzu Çelik’le beraber kontağa geçtik. Arzu Çelik benim Trabzon Lisesi’nde çalıştırdığım dönemlerdeki kalecilerden bir tanesiydi. Kendisini hentbolcu olarak bizler yetiştirmiştik, şimdi hoca olarak yardım istedik. O da sağ olsun kendi okulunun kapılarını bize sonuna kadar açtı. Çoğunlukla 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi çocuklarından ibaret bir takım kurduk.


Yeni atılımlar

Yomra’da 5 kızım var. Karma liseler var. Çocuklarımızın en büyük özelliği kendi okullarında akademik olarak da iyi yerdeler. Altyapı için İMKB Ortaokulu’yla bir görüşmemiz oldu. Olumlu sonuçlanacak diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönem yaz tatili olduğu için çok fazla çalışamayacağız ama önümüzdeki dönem kız ve erkek olmak üzere altyapıda yaklaşık 30’ar yani 60 kişilik kız erkek ordusuyla başlamayı düşünüyoruz. Ancak çalışmak için salon bulamıyoruz. 19 Mayıs’ı voleybol ve hentbol takımları üst lig takımları maalesef kapatıyorlar.

Trabzon biçilmiş kaftan 

Trabzon’da herkes başarıya endekslenmiş. Kulüplerin ‘bu takım başarılı olursa kuralım’ diye özel istekleri var. Çok iyi bir bayan takımı var: Zağnosspor. Ama altı boş. Yeni yeni bir şeyler yapılmaya başlandı. Ama ilkokula inmeden bu işi çözemezsiniz. Hakeza Trabzonspor. 6,7 yaşındaki çocuklara ulaşmamız gerek. Biz de kulübü kurmak içini liseden başladık ama akabinde ilkokul hamlelerimiz geldi. Trabzon bunun için biçilmiş kaftan. Zaten bizim ruhumuz, anlayışımız, fiziki yapımız, yaradılışımız hentbol için yaratılmış gibi. Trabzon’da mahalli liglerde erkeklerde yıldız ve gençlerde lig yok. Bu da hentbolün ne halde olduğunu gösteriyor. Süper Lig’de 3 tane takımımız var: Zağnos, Tütün ve Trabzonspor. Ancak bunların altında mahalli ligi oluşturacak yıldız ve genç takım yok. 


 Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap