SON DAKİKA



Haber > Spor > Ya Rodallega da sarı kart görse idi?

Ya Rodallega da sarı kart görse idi?

03 Nisan 2017 Pazartesi - 10:15








Önce Bölgesel Amatör Ligi’nin 3’üncü grubunda 3 takımı ilgilendiren Bahçecikspor-Iğdır Aras maçını Yavuz Selim Sahası’nın jilet haline dönüşmüş zemininde izledik. Öyle bir maç ki, galibiyet veya beraberlik Bahçecikspor’u kümede bırakacak, Arsinspor’u son haftaya girerken şampiyonluğun en büyük adayı haline getirecek, Iğdır Arasspor’u şampiyonluktan edecekti.

Sonuç, Trabzon’un istediği gibi oldu. Arsinspor’a 3. Lig yolu açıldı. Bahçecikspor bulunduğu yerde kaldı. Yılın yarısını Bahçecik, diğer kısmını Arsin’de ikamet ederek geçiren Murat Taşkın da sevindi.

Sonra; “Keşke Rizespor ve Trabzonspor için de aynı güzelliklere vesile olabilseydi”demek istediğimiz iki komşunun Süper Lig maçını aynı zevk ve heyecanla izleyip sevinebilseydik! Ama ne mümkün! Rizespor’un küme düşmeye en yakın takımlardan olması kafadan böyle bir sevincin önünü zaten kesmişti.

Üstüne üstlük, önceki gün Antalyaspor’un kazanması Avrupa kupası hedefi olan Trabzonspor’un da  mutlak galibiyet hesabı yapmasına neden olunca, maçın yorumunu da bir anlamda oynanan oyuna göre değil de, puan cetvelindeki duruma bakarak dillendirmemizi gerektirdi. Bu da Rize için kötü, Trabzon için ise daha iyi hesabını önümüze koyunca, dengemiz bozulmadı değil!

Durum da bu halde olunca, Zeki’nin vuruşunda topun yönünü kendine çarptırarak değiştirdiği için golü hanesine yazdıran N’doye’nin 35’inci dakikada tamamen gereksiz yere rakibine arkadan yaptığı müdahale sonucu gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesi, Ersun Yanal’ın Beşiktaş hesaplarını alt üst ederken, Rodallega’yı da formayı kapacağı için sevindirdi diyebilir miyiz? Sevindirmiştir sevindirmesine de, tıpkı N’doye gibi sarı kart sınırında bulunan Rodallega’nın 15 dakika için bile olsa riske edilmesini her ne olursa olsun anlamak mümkün değildir.


Neyse ki, Rodallega topa fazla girmeyerek durumu idare edip, sarı kartı görmeyerek Beşiktaş maçında takımını santraforsuz bırakmamıştır! Haa bir de 44’üncü dakikada hava topu mücadelesinde Durica’nın topla temas eden eli var ki, hakemin penaltı kararı vermemesi de Rizespor’u üzmüş müdür? Bana göre üzmüştür.

Maçın sonucunda Trabzonspor’un oynadığı futbola göre hak etmediği bir skor olduğu gerçeği de ortada ise, dolayısıyla Rizespor da, yok yere giden ve umutları önümüzdeki haftaya taşıyabilecek puanların kaybına üzülmüştür.

Ez cümle; yine de Trabzonspor adına “nasıl bir oyun sergiledi”sorusuna vereceğimiz cevap, “Zeki’nin vuruşunda top N’doye’nin ayağı ile gayri ihtiyarı temas etmeseydi, pozitif futbol adına yazacak ne bulacaktık” olacak idi. Tabii hemen hemen her maçta olduğu gibi kaleci Onur’un “takımını kurtaran kaptan” dedirten üst üste kurtarışlarını yok sayacak isek...

Temennimiz, bu görüntünün Beşiktaş ile oynanacak maçta tezahür etmemesidir. Eder ise lâfımız; “Beşiktaş, Rizespor değildir” olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap