SON DAKİKA



Haber > Spor > Vefasızlık yapanları Allah'a havale ediyorum

Vefasızlık yapanları Allah'a havale ediyorum

25 Haziran 2015 Perşembe - 11:04




TÜFAD Başkanı Nurettin Balaban, genel kurula iki gün kala gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.





Kimseyle kavgalı olmadıklarını söyleyen Balaban, "ASKF yönetiminden birkaç kişi merkezde ve ilçelerde aleyhimize çalışıyor. Ne diyelim? Yüce Allah hidayet eylesin. Bu kadar tabana hizmet veren bir dernek yönetimi için bu ifadeleri kullanmak, vefasızlıktan başka bir şey değildir" dedi.

Kısa adı TÜFAD olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin Trabzon Şubesi şu sıralar genel kurul heyecanı yaşıyor. Hayri Tekelioğlu ve Hasan Şahinkaya ile başkanlık için yarışa aday olan mevcut başkan Nurettin Balaban, seçime ramak kala gazetemiz aracılığıyla çarpıcı göndermeler yaptı. Görevde oldukları dönem boyunca TÜFAD olarak Trabzon futboluna yönelik önemli hizmetlerde bulunduklarını açıklayan Balaban, yaptıkları kadar yapamadıklarına da işaret etti. Her şeye rağmen ılımlı mesajlar da veren Balaban, cümleleri arasına sitemli sözleri de sığdırdı. İşte Balaban'ın o çok konuşulacak açıklamalarından pasajlar:

HEYECANIMDAN BİR ŞEY KAYBETMEDİM

"Bıkmak ayrı, yorulmak ayrı. Bıkarsan; çalıştığın kuruma zarar verirsin. Yorulsan; çalışıyorsun demektir, çalışmadan bir camiayı güçlü kılabilir misiniz? Trabzon'da dernek kusursuz yönetilecek. İl dışında kurslar için TFF’yi mesken edineceksiniz. Dışarıdaki tüm Trabzonlu teknik adamları, çalıştığı kulüplerde ziyaret edeceksiniz. Üst düzey antrenörlere gidip, derneğe maddi ve manevi yönden yardım alıp, tabandaki antrenörün sorunlarına harcamak için tüm ülkeyi dolaşacaksınız. Yorulan ve bu konuda heyecanı olmayan birisi bunları yapabilir mi?"

HER ZAMAN MUTLU OLDUM

"Benim, yaptığım her işe adanmışlığım var. TÜFAD Trabzon Şubesi’nde tam 6 yıl daktilonun başında sekreterlik ve genel sekreterlik yaptım. 2 yıl asbaşkanlık, 11 yıl başkanlık yaptım. Yani ömrümün 19 yılını bu derneğe severek harcadım. Bundan da her zaman mutlu oldum."


KİMLERDEN BASKI YEMİŞ?

"Tekelioğlu aday olması için kimden baskı yemiş? Söylese de bilsek. Selçuk başkana teklif getiren, Trabzon TÜFAD'ı dışarıdan yönetmeye kalkanlardan mı, yoksa 2012 yılındaki genel kuruldan sonra derneğe adım atmayan, hiçbir bayramlaşma, seminer, eğitim programı, panele katılmayan, 3 yıl boyunca hiçbir üyeye 'merhaba' demeyen, amatör antrenörlerin yokluk içerisinde üye aidatını ödemesine, antrenörlükten para kazanmasına rağmen aidatını ödemeyenlerden mi?"

NASIL DERNEK OLDUĞUMUZ ORTADA

"TÜFAD Trabzon Şubesi kadar sosyal, Trabzon'da ve ülke genelinde ikinci bir var mı? Trabzon'da Paradise, Zorlu Grand ve Novotel’de Trabzon efsanelerini ve ülke futbolunun önde gelenlerini bir araya getirip, ulusal medyada gündem oluşturan, Trabzon dışında bir tane dernek söyleyin. Tarihi Yavuz Selim sahasının sosyal gücünü kullanarak yaptıran dünyada bir örnek göstersinler. Derneğin asli görevlerini eksiksiz yerine getirdikten sonra Beşirli ve Faroz futbol sahalarını ışıklandırma lobisine sahip kaç dernek sayabilirsiniz?"

KİMLERİ GETİRMEDİK Kİ...


"Trabzonspor'un çalınan şampiyonluğunda, ‘Trabzonspor'un şampiyonluğu şike ile çalındı’ diye, ulusal kanallarda takımımızı savunan Erman Toroğlu ve onlarca önemli futbol adamlarını bu şehre getirip paneller düzenleyerek, kamuoyu oluşturabilen hangi dernek var bu ülkede? Trabzon ve ülke futbolunu bir araya getiren etkinlikler, spor, siyaset, bürokrat, yerel ve ulusal yönetimlerle bir arada etkinlik yapan ikinci bir dernek var mı?"

SUÇ İŞLEMİŞ OLURSUN

"Üyenin en önemli görevi nedir? Üyesi bulunduğu derneğe üye aidatını ödemek. Bunu biz demiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kanunları diyor. Söz konusu kanunlar; '2 yıl üst üste aidatını ödemeyen üyeye resmi tebligat yapacaksın' diyor. 'Resmi tebligat süreci sonrasında aidatını ödemezse üyelikten düşürülür, aksi takdirde ödeyenin parasını ödemeyene harcarsan ya da ödeyen ile ödemeyeni ayırmazsan, dernek yönetimi suç işlemiş olur ve yasalar önünde suçunun bedelini öder' diye yazıyor."

Burs verip maddi manevi her şeyi yapıyoruz

“Yasalar önünde yönetim olarak suçlu duruma düşmemek için her yıl sonu üyelerimizi SMS yolu ile uyarıp, bu SMS’leri tutanak altına almaktan başka bir şey yaptık mı? Üyelerimizin çocuklarına 10 yıldır burs veren, maddi ve manevi yardım yapan bizim kadar duyarlı bir dernek başka nerde var?"

BİR YERDEN HABERLERİ YOK

"Derneğe 10 yıldır uğramadıkları ve 20'ye yakın eğitim, seminer ve panelin hiçbirine katılmadıkları apaçık belli. 2 kez İngilizce kursu açtık. Hatta birinin maddi boyutunu Trabzon Ticaret Odası yönetimi, diğerini biz karşıladık."


EMEK HARCAYAN TEK DERNEK

"Kursları her yıl Eylül ayında, internet ortamında başvuru yapan adaylar arasında puan sıralamasına göre TFF FGD açar. Fatih Terim hocanın iki kontenjanı dışında hiç kimse puanı tutmuyorsa kursa gönderilemez. Kursların çözümü için TÜFAD'ın 56 şubesi arasında emek harcayan tek dernek biziz. Ülkemizde 2700 adet UEFA B bekleyen kurs mağduru arkadaşımız var. Yılda 24 kişilik 12 tane kurs açılıyor. 12x24=288 kişiye kurs hakkı geliyor. 2700 kişiyi 288 böldüğümüzde 9.3 yani 9 yıl sonra kursa gidebilecek kurs mağduru var. UEFA A ve UEFA PRO'da da aynı tablo var. Nasıl kurs açıyorsunuz?"

PROJE SUNDUK

"Bu konuda çözüm önerisini, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve TFF Eğitim Müdürü Yücel Uyar'ın katıldığı toplantıda Trabzon TÜFAD olarak biz sunduk. Dedik ki; ‘bu kurslara başvuran kurs mağdurlarına kurs sırası gelene kadar, TFF C ise profosyonel takımlarda çalışma hakkı verelim, futbolun temeline hizmet eden bu arkadaşlar hem sosyal güvence sahibi olurlar, hem de profesyonel takımlarda daha fazla puan toplama şansı yakalarlar. Gelecek yıl ülkemizdeki tüm profesyonel kulüplere ‘pro lisans’ şartı geliyor. UEFA A’lar ne yapacak?’"

Bize iftira atıldı

"Bir hafta önce SGK’ya sigortasız personel çalıştırdığımız için şikayet edildik. Bu konuda soruşturma geçirdik. Ancak tüm personellerimiz sigortalı olduğundan dolayı, asılsız bir iftira ile karşı karşıya kaldık. Gerekli yasal işlemleri başlattık. Şikayet eden bulunmadan, birilerini töhmet altında bırakmak doğru değil. Şikayetler ve baskılar devam ediyor. Nedim Karadeniz hocam TFF’ye şikayet edildi. Bazı belediye başkanları ve kulüp başkanları oy konusunda üyelerimize baskı yapıyor. ASKF yönetiminden birkaç kişi merkezde ve ilçelerde bizim aleyhimize çalışıyor. Ne diyelim? Yüce Allah hidayet eylesin."

Kapımız herkese açık

"Şu çok iyi bilinmeli ki; Trabzon TÜFAD'ın Trabzon ve ülke futbolunda geldiği noktadan rahatsız olanlar var, bunları hedeflerine ulaştırmak için yola çıkmışlarsa diyecek sözümüz yok. Hiçbir sıkıntısı olmayan, ülkedeki en önemli hizmetlere imza atan bir yönetim neden değişir? Bu yönetimde çalışıp, katkı sağlamak isteyenler varsa, bu ekibe katılır. Dernek daha fazla güçlü hale gelir."

Emek harcayan biziz

"Genel merkezle ve TFF Eğitim Dairesi ile, tabandaki antrenörlerin haklarını savunmak için sürekli emek harcayan biz. Tavandaki antrenörden alıp tabana harcayan biz. Mutlu gününde, üzüntülü gününde üyenin yanında olan biz. Tabandaki antrenörler için yılda ona yakın eğitim semineri ve paneli düzenleyen biz (ancak bu seminer ve panellere gelen antrenör sayısı 850 kişiden en fazla 30-40 kişi). Yılın belli günlerinde merkezde ve ilçelerde üyelerin sorunlarını dinlemek için kahvaltılı ve yemekli toplantılar düzenleyen biz. İl dışında öğrencisi ve askeri olan üyelerin, gittiği illerde o ildeki TÜFAD şubeleri ile sorunlarını halleden biz. Bu kadar tabana hizmet veren bir dernek yönetimi için bu ifadeleri kullanmak, vefasızlıktan başka bir şey değildir."

Hayallerle oynamıyoruz

“Bu geçici çalışma izninin ülkemizde milli ve en üst düzey profesyonel futbol oynayanlara veriliyor da, tabandaki antrenöre neden verilmiyor?' diye, gece gündüz bu konuda kendisini ortaya koyan biziz. Öyle ‘kurs açacağız’ diyerek, bir seçim uğruna insanların hayalleri ile oynamak doğru bir yol değil."

O KADAR KOLAY MI?


"Bu konuk evini 18 bin 500 üyesi bulunan TÜFAD Genel Merkezi 10 senede yapana kadar çalmadık kapı bırakmadığı gibi, yaptıktan sonra işletmesinde de bir sürü sıkıntılar çekmesi bir başka sıkıntı. Bu konuk evi başka ise bir şey diyemeyiz." KOMBİNE KART VERDİK "Antrenörlerimize bunu biz zaten sağlamışız. Bu yıl Trabzonspor yönetimi ile görüşerek, yönetim kurulu üyesi Köksal Sadıklar aracılığıyla tüm üyelerimize SMS çekerek, talep edenlere ücretsiz kombine kart verdik. Bundan bile haberleri yok."

BARIŞIK VE UZLAŞMACIYIZ

"Trabzon’da tüm futbol camiaları ile barışık ve uzlaşmacıyız. Yalnız ‘futbolun patronu biziz, biz ne dersek o olur’ diyerek, camiaların seçimlerine, iç işlerine karışmaya kalkanlar hariç. Bir de ASKF ile TÜFAD Trabzon Şubesi'nin ASKF hizmet binasındaki ikinci odası konusunda bir görüş ayrılığımız var. Bu çatışma değil, TÜFAD Trabzon Şubesi'nin var olan yerini almak için yapılan medeni bir taleptir. Bu yeri alırsak; şahsımıza değil, TÜFAD Trabzon şubesine katkı sağlayacağız."

Boyun eğmedik

"TÜFAD otelinin yapımında 250 bin TL katkı sağlayan, otelin tüm seramiğinin alınmasında emeği geçen, TÜFAD şubelerinin protokolde yer almasını sağlayan Mehmet Atalay ve Şenol Güneş sayesinde, sadece Trabzon'da değil Ankara'da da ilklere imza atan bir güce sahibiz. Trabzon TÜFAD durmak, dinlenmek bilmez, proje üretir, hiç durmadan çalışır ve antrenörlerin geleceği için kendini ortaya koymaktan da çekinmez. Eğer antrenörün hakkını aramak, yanlışlıklar karşısında susmamak, haksızlıklara boyun eğmemek kavga ise buna diyecek sözümüz yok."

BİZİMLE PAYLAŞMADILAR


"Geçen yıl Hayri hoca bizimle bir şey paylaşmadan Ankara'ya gidip Genel Başkanımız İsmail Dilber ile görüştü. Ayrıca TÜFAD Trabzon Şubesi olarak bu kadar büyük hizmetlere imza atmamıza rağmen, bu arkadaşlarımızın aday olup, 3-4 ay önceden seçim çalışmalarına başlaması bizi biraz kırdı ve biz onlar kadar çalışamadık. Buna rağmen genel kurul üyeleri bize devam etmemizi teveccüh gösterdi."

ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK

"Bu yıl farklı bir genel kurul süreci yaşıyoruz. Ankara'nın Trabzon'a müdahalesi, bizleri seçim çalışmalarına itti. Gittiğimiz her yerde inanılmaz ilgi var. Bu konuda önemli hizmetler yaptığımızın bilinmesi, bizi mutlu ediyor. Arkadaşlar 'biz seçimi aldık' diyorlar. Biz de 'geçen yıldan daha fazla fark atarak seçimi alacağız' diyoruz. Bunlar çok etik değil. Delegeye saygı göstermek istiyorsak, sandığı bekleriz ve açılan sandık sonucunda delegenin kararına saygı duyarız."

DEĞİŞİMİN BABASINI YAPTIK

"3 yıldır derneğe uğramayan, açıklamalarına baktığımızda derneğin yaptıklarından haberleri olmayanlar neyi değiştirmek ister? Anlamakta zorluk çekiyoruz. Yönetim değişiminden bahsediyorlarsa; bu değişim 2000-2002 yılları arasında oldu. 1994 yılından bu güne kadar tek olmadığım yönetim 2000-2002 yılları arasıdır. Bu değişim sonrası Bilal Çetinkaya başkanlığındaki TÜFAD Şubesi'nin, Şehir Kulübü sokağındaki çağdaş derneği kapatıldı. 2002’de göreve geldiğimizde derneği şu anki dernek lokalinin yanında, atıl bir mekanda bulduk. Şu anki lokali bir merdiven yüzünden yapmayanların elinden alıp, 3 ayda şu anki hale bizler getirdik." ­

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap