SON DAKİKA



Haber > Spor > VAR'da yeni dönem! Artık öneri yok, tavsiye var

VAR'da yeni dönem! Artık öneri yok, tavsiye var

11 Eylül 2020 Cuma - 12:58




VAR protokolünde önceden kullanılan 'recommendation' (öneri) kelimesi, şimdi 'advice' (tavsiye) oldu. VAR, yeni dönemde kararlarda daha etkin rol alacak.





Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ömer Faruk Ünal, VAR protokolünde değişen maddelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Teklif, tavsiye ve öneri kelimelerinin birbirinin yerine kullanılan ancak küçük farklarla da olsa aynı anlama gelmedikleri için kafa karışıklıklarına neden olduğunu belirten Ünal, "Bu yüzden VAR protokolü tercüme edilirken 'öneri' olarak çevrilen kelime ve buna bağlı olarak yapılan uygulamada değişikliğe gitme kararı alındı. VAR protokolünde önceden kullanılan 'recommendation' yani 'öneri' kelimesi şimdi 'advice' yani 'tavsiye' oldu. Artık VAR, hakeme 'Bu pozisyonu izlemeni öneriyorum' demeyecek. Güçlü bir şekilde diyecek ki; 'Tavsiye ediyorum, gel izle'. İngilizce'ye tam hakim olanlar, 'recommendation' ile 'advice' arasındaki farkı, fark edebiliyor. Ama bizde 'tavsiye' ve 'teklif' kelimelerinin yerine 'öneri' kullanıldığı için konu tam anlaşılamıyor" diye görüş bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
2
VAR

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap