SON DAKİKA



Haber > Spor > Usta'nın açıklamaları ve Fenerbahçe

Usta'nın açıklamaları ve Fenerbahçe

03 Eylül 2016 Cumartesi - 10:30








Trabzonspor Başkanı Usta, Aziz Yıldırım’a cevap hakkı için ekrandaydı. Başkan’ın açıklamaları yerinde ve etkiliydi ancak yanına bir hukukçu alması daha mantıklı olurdu. Çünkü Aziz Yıldırım avukatı ve yöneticisi Şekip Mosturoğlu ile bu işi yaptı. Her işin bir uzmanı var, doktor olmayanın tedavi edemeyeceği gibi hukukçu olmayandan yasalarda uzman gibi konuşması çok da doğru değil. Her işi erbabına bırakmak gerek. Usta, 3 Temmuz şike süreci için öncelikle o dönemki uygulamadan bahsetti. 2011’teki süreçte 4 maddenin şikeciler aleyhine uygulanmak üzere çıkarıldığını ama havada kaldığını anlattı. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu geri alınacak, şike yapan kulüplerden 12 puan silinecek, 2 ile 10 milyon TL arası şike cezası uygulanacak, Avrupa kupalarına gideceklere 3 yerine 1 yıl ceza verilecek. Bu kararlar alındıktan sonra Aydınlar istifa etti Demirören geldi. Cezalar onandı ve hatta UEFA da şike var dedi ama kupa Trabzon’a verilmedi. Trabzonspor 2011’den beri CAS’a (Spor Tahkim Mahkemesi) ve UEFA’ya başvuruyor şike var deniliyor resmi makamlardan ama TFF kupayı vermiyor, diye anlattı Başkan Usta.

Bir de avukatlara ödenen ücret konusunu açıkladı. Bu dönemin kendisiyle değil önceki Başkan Sadri Şener döneminde olduğunu izah etti. Ödenen paraların borsa süreci ile ilgili olduğunu belirtti. Fenerbahçe’nin ise yeniden yargılama oyunu ile aklanmaya çalıştığını vurguladı. Trabzonspor’un sonuna kadar hakkını arayacağını dile getirdi. Güzel olan ise Başkan’ın özveri ile her gün trilyonluk ödemelere nasıl göğüs gerdiği oldu. 64 kişilik Trabzonspor 24 kişiye çekildi. Bazen takımdan adam gönderebilmek de bir transferdir. Çünkü mevcut oyuncular hem maddi zarar oldu hem de takımda huzursuzluk çıkardı. Yüzü aşkın haciz dosyasından borcu eriyen Trabzonspor’a dönüşüyor kulüp.

Emek istiyor, zaman istiyor. 48 milyon Euro sadece geçen yıl yapılan ödeme olarak açıklandı. Peki, bu borcu bırakanlara hesap sorulmayacak mı? Geçmişte hata yapanlar bir gün yine bu kulübe talip olacak. Her kongrede kaybedenleri ibra etmek zorunda mıyız? Muharrem Usta çıktığı kanalda olumlu açıklamalar yaptı ve destek istedi. Bu yıl şampiyonluk beklemeyin, takım daha yeni doğmuş bir çocuk gibi zaman istedi. Haklı yanları olabilir ancak bu sene için süre istiyorsanız geçmişteki kupamızdan vazgeçmeyeceksiniz. Taraftar ve üyeler Trabzonspor’un yanında, Akyazı Stadı ve yeni kadroyla yeni bir başlangıç yapılacak. Söylememiz gereken bir husus da şu: Ersun Yanal’ın 10 tane kombine aldığı kulüpte yöneticiler daha çok özveride bulunmalı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap