SON DAKİKA



Haber > Spor > Ustaca çark!

Ustaca çark!

25 Şubat 2016 Perşembe - 10:39




Usta’nın, Trabzonspor’un sezon başından bu yana sistematik bir şekilde operasyon yapılmasında baş etken olan Demirören ve Müftüoğlu’na yönelik açıklam





Deniz Ateş Bitnel için ‘bataklıkta bir sinek’ diyerek, perde arkasındakilerin istifa etmesini isteyen Usta’nın, katıldığı bir programda “MHK'nin istifasını istemiyorum. Müftüoğlu'nun oraya gelme sebebinin bu düzeni değiştirmek ve devrim yapmak olduğuna inananlardanım” demesi şaşkınlık yarattı.

Galatasaray maçında hakem katliamı ile karşı karşıya kalan Trabzonspor camiasında topyekün isyana neden olmuş, baş sorumlu olarak gösterilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, günlerdir süren protesto ile istifaya davet edilmişti. Trabzon’daki sivil toplum örgütlerinden tutun da sokağa dökülen Bordo-Mavili taraftarlar kadar, Trabzonspor kulübüne karşı yapılan linç girişimine büyük tepki göstermeye devam ediyor. Hatta sezon başından bu zamana kadar yapılan haksızlıklar ilk kez TBMM’ye kadar ulaşmış, Ak Parti ve CHP Trabzon Milletvekilleri de TFF ve MHK’nın istifa etmesi gerektiğini açık bir şekilde dile getirmişti.

Öyle ki Galatasaray maçı sonrası apar topar toplantı gerçekleştirerek, TFF ve MHK’yı hedef alan sözler sarfeden, bunun karşılığında PFDK’ya sevkedilmesine karşın haklı duruşu karşısında Trabzonspor taraftarlarının takdirini alan Başkan Muharrem Usta, katıldığı bir programda sarf ettiği sözlerle adete şok etkisi yarattı. “Bizim sorunumuz Deniz Ateş Bitnel ile değil. O sadece batalıklıkta bir sinek. Bu bataklık kurutulmalı ki, Türk futbolu kurtulsun” diyen Usta’nın, ligin ilk 4 haftasında alınan 10 puanla şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Trabzonspor’un sezon başından bu yana sistematik bir şekilde operasyon yapılmasında baş etken olan Demirören ve Müftüoğlu’na yönelik açıklamaları, ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ dedirtti.

İşte Başkan Muharrem Usta’nın şok edici açıklamaları... Müftüoğlu'nun istifasını beklemediğini belirten Usta, ''MHK'nin istifasını istemiyorum, beklemiyorum. Ben Kuddusi Müftüoğlu'nun bu düzenden mutlu olanlardan biri olduğunu düşünmüyorum. Müftüoğlu'nun oraya gelme sebebinin bu düzeni değiştirmek ve devrim yapmak olduğuna inananlardanım. MHK Başkanı’nın devrimci bir kimliğe bürünmesini ve gereğini yapmasını bekliyoruz. Sorumluluk makamındakiler gereğini yapmalı. Gereğini yapmak istifa etmek değildir. Görev yapanları dizayn etmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

Şimdi soruyoruz. Trabzonspor’umuzun katledilmesinde aldıkları talimatları yerine getiren hakemlerin şuana kadar 18 puanımızı gasp etmesinin hesabını kim verecek? Deniz Ateş Bitnel’in düdük asmasıyla bu işlerin düzelmeyeceği aşikar. Milyonlarca Trabzonspor taraftarlarının duygularıyla oynayan, onlara bu büyük üzüntüyü yaşatanlara karşı ses çıkarılamayacak mı? O zaman yönetim Osmanlıspor maçına 25 bin taraftarı çağırarak, Demirören ve Müftüoğlu’nu değil de, Usta’ya göre ‘bataklıkta bir sinek’ olan Deniz Ateş Bitnel’e karşı mı sadece tarihinde görülmemiş protestosunu yapacak? Kirli düzen sadece Bitnel mi? Arkasındaki karanlık güçler es mi geçilecek? Bizler Trabzonspor’un ve ona yürekten bağlı olan milyonlarca taraftarlarımızın yanındayız. Ve onların haklı protestolarının en büyük destekçiyiz. Biz Trabzonsporluyuz. Kulübümüze karşı yapılan haksızlıkların da karşısındayız. İnsanlar gelip geçici, tek kalıcı büyük Trabzonspor’dur. Bizler haklı olduğumuz davanın peşinden sonuna kadar sorgusuz sualsiz geri adım atmadan gideceğiz. Kimseye ‘eyvallah’ demeden, bildiğimiz doğrulardan ödün vermeden, kirli düzenin değişmesi için objektif ve korkusuz bir şekilde yayın politikamızı sürdüreceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap