SON DAKİKA



Haber > Spor > Ünal Aysal Avrupa Süper Ligi için ne demişti?

Ünal Aysal Avrupa Süper Ligi için ne demişti?

19 Nisan 2021 Pazartesi - 17:34




Ünal Aysal, Galatasaray Başkanlığı yaptığı dönemde Londra'da katıldığı bir platformda Avrupa'da 20 takımlı bir Süper Lig kurmayı istediğini söylemişti. Bu sözler yeniden gündeme geldi.





Avrupa’da 12 dev kulübün ortak açıklamasıyla Avrupa Süper Ligi’nin kurulması resmen gerçekleşti.

UEFA Başkanı Ceferin de "Avrupa Süper Ligi organizasyonuna katılan takımların futbolcuları, milli takımlarına davet alamayacaklar" dedi. Tüm bu gelişmelerin ardından sosyal medyada bazı vatandaşlar da eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın eski tarihli 'Avrupa'da 20 takımlı bir Süper Lig kurmayı istediği' yönündeki açıklamasını ve eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yine eski tarihli "UEFA da çatırdayacak, bekleyin" açıklamasını paylaştılar.

Avrupa’da 12 büyük kulübün ortak açıklamasıyla Avrupa Süper Ligi’nin kurulması resmen gerçekleşti. İspanya'dan Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid, İngiltere'den Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea ve Tottenham, İtalya'dan ise Juventus, Inter ve Milan kulüplerinden yapılan ortak açıklamayla Avrupa Süper Ligi'nin kurulması kararı duyuruldu. Videoyu Oynat

Ünal Aysal: Avrupa Süper Ligi kuracağım

Bir dönem Galatasaray başkanlığı yapan Ünal Aysal, Londra'da katıldığı bir platformda 5-6 yıl içinde Avrupa'da 20 takımlı bir Süper Lig kurmayı istediğini söylemişti.


9 yıl önce Ünal Aysal, "Benim bir rüyam var. Hayalim diyeyim. ABD'deki NBA gibi Avrupa'da 20-24 futbol takımıyla bir lig ve bu ligin içinde başkanı olduğum Galatasaray'ı düşlüyorum. Ayrıca diğer Türk takımları da olabilir elbette... Galatasaray, zaten önde gelen bilgisayar oyunlarında Avrupa'nın en büyük takımlarıyla birlikte yer alıyor; kendimizi bu kulvarda görüyoruz. Ama UEFA haklı olarak Şampiyonlar Ligi gibi bir gelir kaynağına zarar vermek istemiyor. Onların da içinde olduğu bir sistem oluşturulabilir." demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap