SON DAKİKA



Haber > Spor > UEFA'nın yeni kuralı umut oldu; Şampiyonlar Ligi için 3 takım ihtimali

UEFA'nın yeni kuralı umut oldu; Şampiyonlar Ligi için 3 takım ihtimali

19 Ağustos 2023 Cumartesi - 13:00




UEFA'nın Şampiyonlar Ligi’ndeki takım sayısını 32’den 36’ya çıkaracak olması turnuvaya 3 takım gönderme ihtimalimizi artırdı.





UEFA Ülke Puanı sıralamasında Türkiye, tarihinin en iyi sezon başlangıçlarından bir tanesini gerçekleştirdi. İki yıl evvel 20. sıraya kadar gerilenen listede bu yüzden Süper Lig şampiyonu artık Devler Ligi’ne grup aşamasından katılamaz olmuştu. 

Ancak konuyla ilgili farkındalık ve duyarlılık oluşmasının da büyük etkisiyle artık temsilcilerimiz maçlara sadece kendi faydaları açısından değil, ülke futboluna yapacakları katkı açısından da bakmaya başladı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; bu durumun ortaya çıkaracağı sonuçlardan bizzat kulüplerin etkileneceğinin de bilinciyle, özellikle teknik direktörlerin Avrupa kupası maçları öncesi ve sonrasına ülke puanına katkının üzerinde duran açıklamaları dikkat çekiyor.




Bu sezon Beşiktaş (4.0), Fenerbahçe (4.0), Galatasaray (3.5), Adana Demir (2.5) ile toplanan puanlar genel ortalamada 3.500’e ulaştı. Türkiye böylece, Polonya ile birlikte en fazla puan toplayan ülke konumuna yükseldi.
  
Bu istatistikte Türkiye sezonu ilk ikide tamamlarsa bir sonraki sezon 1 numaralı kupaya bir fazla takım gönderebilecek. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde takım sayısı artık 32’den 36’ya çıkacak, 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap