SON DAKİKA



Haber > Spor > UEFA Süper Kupa sahibini buluyor

UEFA Süper Kupa sahibini buluyor

09 Ağustos 2022 Salı - 12:17




2021-2022 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupası sahibi E. Frankfurt, yarın 22.00’de kozlarını paylaşacak.





47. UEFA Süper Kupa, İspanya ekibi Real Madrid ile Almanya temsilcisi E. Frankfurt arasında yapılacak maçla sahibini bulacak. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde ortaya koyduğu mücadele ve geri dönüşlerle adını finale yazdıran Real Madrid, finalde de Liverpool’u geçerek kupaya uzanmıştı. Avrupa Ligi’nde ise Frankfurt, namağlup geldiği finalde Rangers’ı saf dışı bıraktı ve mutlu sona ulaşan takım oldu. İki ekibin karşılaşması Finlandiya’nın başkenti Hensinki’deki Olimpiyat Stadyumu’nda TSİ 22.00’de başlayacak. Organizasyona 2019 yılında Türkiye ev sahipliği yapmıştı. Vodafone Park’ta iki İngiliz ekibin karşılaştığı finalde, Liverpool penaltı atışları sonrası Chelsea’yi mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu.

En çok kazanan Milan ve Barcelona

UEFA Süper Kupa’yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya’nın Milan ve İspanya’nın Barcelona takımları oldu. İki takım da 5’er kez mutlu sona ulaşırken, Liverpol ve Real Madrid 4’er, Atletico Madrid ve Ajax da 3’er kez kupa sevinci yaşadı. Mor menekşeler yarın kupayı müzesine götürdüğü takdirde rekora ortak olacak. Öte yandan Chelsea, Bayern Münih, Zenit, Sevilla, Valencia, Galatasaray, Lazio, Juventus, Parma, Manchester United, Mechelen, Porto, Steaua Bükreş, Aberdeen, Aston Villa, Nottingham Forest, Anderlecht ve Dinamo Kiev kupanın sahibi olan takımlar oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap