SON DAKİKA



Haber > Spor > UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oluyor

25 Ağustos 2022 Perşembe - 16:29




Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasındaki eşleşmeler bu akşam belli olacak. Devler Ligi'nde kura çekimi heyecanı İstanbul'da yaşanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi 19.00'da başlayacak.





UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonu heyecanı başlıyor. Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda grup aşamasındaki eşleşmeler bu akşam netlik kazanacak. Dev organizasyona İstanbul ev sahipliği yapacak. UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi heyecanı 19.00'da başlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi heyecanı ile birlikte tüm bilgilere SKORER üzerinden anlık olarak ulaşabilirsiniz.

TÜRK TAKIMLARI YER ALMAYACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Türk takımları mücadele etmeyecek. Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e elenmesinin ardından Trabzonspor'un da Kopenhag'a karşı turnuvaya veda etmesi sonrası bu sezon Türk takımları dev organizasyonda yer almayacak. Bununla birlikte 1996-1997 sezonundan bu yana ilk kez bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyecek.

İLK MAÇLAR 6-7 EYLÜL'DE


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 6-7 Eylül'de başlayacak. Dev organizasyonda grup aşamasındaki müsabakalar 1-2 Kasım'da oynanacak maçların ardından sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

FİNAL İSTANBUL'DA

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline bu sezon İstanbul ev sahipliği yapacak. Devler Ligi organizasyonundaki en başarılı iki takım arasındaki final maçı 10 Haziran 2023'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi 4 torba üzerinden yapılacak. Dev organizasyonda 32 takım mücadele edecek. İşte grup kura çekimindeki torbalar ve takımlar...

1. TORBA


Real Madrid (İspanya)
Eintracht Frankfurt (Almanya)
Manchester City (İngiltere)
Milan (İtalya)
Bayern Münih (Almanya)
Paris Saint Germain (Fransa)
Porto (Portekiz)
Ajax (Hollanda)

2. TORBA

Liverpool (İngiltere)
Chelsea (İngiltere)
Barcelona (İspanya)
Juventus (İtalya)
Atletico Madrid (İspanya)
Sevilla (İspanya)
Leipzig (Almanya)
Tottenham (İngiltere)

3. TORBA

Borussia Dortmund (Almanya)
Salzburg (Avusturya)
Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
Inter (İtalya)
Napoli (İtalya)
Benfica (Portekiz)
Sporting (Portekiz)
Leverkusen (Almanya)


4. TORBA

Rangers (İskoçya)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
Marsilya (Fransa)
Kopenhag (Danimarka)
Club Brugge (Belçika)
Celtic (İskoçya)
Viktoria Plzen (Çekya)
Maccabi Haifa (İsrail)

EN ÇOK KAZANAN REAL MADRİD

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla zafere ulaşan takım Real Madrid oldu. İspanyollar bu alanda Avrupa'nın bir numaralı kupasını 14 kez müzesine götürdü. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupayı en fazla kazanan ikinci takım 7 şampiyonlukla Milan oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap