SON DAKİKA



Haber > Spor > UEFA, Manchester City'i 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men etti

UEFA, Manchester City'i 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men etti

15 Şubat 2020 Cumartesi - 10:36




UEFA, Manchester City'nin FFP'ye uymadığı gerekçesiyle Avrupa Kupaları'ndan 2 yıllığına men edildiğini ve 30 milyon euro para cezası verildiğini açıkladı.





UEFA, İngiltere Premier Lig'in devi Manchester City'nin Finansal Fair Play regülasyonlarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa Kupaları'ndan 2 yıllığına men edildiğini ve 30 milyon euro para cezası verildiğini açıkladı.

UEFA’dan yapılan açıklamada, Manchester City’nin 2012-2016 yılları arasındaki sponsorluk gelirlerini olduğundan fazla göstermesi nedeniyle Avrupa’dan men ve para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

İngiliz ekibinin CAS’a itiraz etme hakkının bulunduğu ifade edilirken, verilen cezaların CAS’ın vereceği nihai karar sonrası yürürlüğe koyulacağı açıklandı.

Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan Manchester City, “Hayal kırıklığı yaşıyoruz ama şaşırmadık. Bu UEFA tarafından başlatılan, UEFA tarafından kovuşturulan ve UEFA tarafından değerlendirilen bir dava. İlk etapta CAS’a gideceğiz ve bu önyargı süreci sona erdiğinde en kısa sürede tarafsız bir yargıya başvuracağız” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap