SON DAKİKA



Haber > Spor > UEFA, Finansal Fair Play (FFP) kurallarını 'esnetmeye' hazır!

UEFA, Finansal Fair Play (FFP) kurallarını 'esnetmeye' hazır!

21 Nisan 2021 Çarşamba - 13:23




İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün kurucu üyeliğinde başlatılan ve futbol dünyasında büyük bir krize neden olan Avrupa Süper Ligi ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.





İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün kurucu üyeliğinde başlatılan ve futbol dünyasında büyük bir krize neden olan Avrupa Süper Ligi'nde art arda ayrılıklar yaşandı. İngiliz takımları Manchester City, Arsenal Manchester United, Chelsea ve Tottenham Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini açıkladılar. 

Avrupa Süper Ligi'ni kurma girişimini başlatan kulüplerden Manchester United'da Başkan Yardımcısı Ed Woodward'ın görevi bırakmasının ardından bir istifa haberi de Juventus'tan geldi. İtalyan ekibinin başkanı Andrea Agnelli'nin görevden ayrıldığı bildirildi.

UEFA'ya bağlı 55 üye ülke federasyonunun oy birliğiyle; İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübünün katılımıyla "Avrupa Süper Ligi" adıyla kurulan yeni girişimi kınayan bildiri, kabul edildi.

Bugün de İspanyol ekibi Atletico Madrid ve İtalyan devi Inter, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıkladı.

'YENİDEN' DÜŞÜNECEKLER

AP, projenin askıya alındığı ile ilgili haberinde, Avrupa Süper Lig yönetiminin "İngiliz kulüpleri baskılar nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Şu anki statü değişmeli. Projeyi yeniden şekillendirmek için atılacak uygun adımları yeniden gözden geçireceğiz." açıklamasına yer verdi.

FİNANSAL FAIR PLAY KURALLARI 'ESNETİLEBİLİR'

L'Equipe'te yer alan alan habere göre UEFA, Avrupa Süper Ligi girişimlerinin ardından Finansal Fair Play kuralları ile ilgili bir dizi 'düzenleme' yoluna gitmeye hazırlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap