SON DAKİKA



Haber > Spor > Üç puan iyi puan

Üç puan iyi puan

16 Şubat 2015 Pazartesi - 11:03








Bordo-mavili takım kendi sahasında puan tablosunda iki puan önde olan güçlü rakibi karşısında zor da olsa üç puanı üç golle alarak rakibinin üzerinde yer almayı becerdi.

Artık ligin seyrinde önemli değişiklikler olacağı beklenebilir.

Zira bundan sonra ilk beş içerisindeki tüm takımların birbirleriyle yapacakları maçlarda en ufak bir kayıpta sıranın alt üst olacağı görülecek.

Trabzonspor bu maçı aldı almasına ama ne seyircisinde heves bırakıyor ne de kulübesinde. Adeta attığı her golden sonra ilk üç dakikada gol yemeye amade bekliyor.

Orta sahada Mehmet, Constant ve Aytaç iyi günündeydiler. Zaman zaman da, attığı golle Özer bu üçlüye dahil edilirse takımın tüm yükünü bu futbolcular sırtladı. Fakat geride son zamanların formda adamı Aykut’u da bu iyiler arasında göstermek gerekir.


***

Trabzonspor’un en büyük zaafı, savunmanın rakip forveti nerede, ne zaman ve nasıl durduracağını bilmemesi veya bunda tereddüt etmesi.

Diğer bir sıkıntı da, savunma yapan bir takımı hareket alanı dışına çıkarması için gerekli yolları iyi beceremiyor olması.

Takımın kanat kombinasyonlarını da hiç ortaya koyamamış olması rakip savunmanın rahat oynamasına, savunma hunisi içerisinde toparlanmasına da imkân tanıyor.

Trabzonspor’un bu varyasyonları hem daha iyi hem de daha çabuk yapması gerekir ki daha güçlü rakipleri karşısında gol pozisyonu üretirken rakibinin de toparlanmasına fırsat vermeden müteakip pozisyonlar için zemin hazırlaması gerekir.


İşte Trabzonspor’un gol atamayışı veya attığı gollerden sonra akabinde gol yemesinin en büyük sebebi bu zaafıdır.

***

Halen bordo-mavili takım rakibin kendisinin solbek açığını bilip oradan çalıştığını bilememesi veya kavrayamaması zaafını yaşamaktadır.

Bu galibiyetin ardından fazla bir şey söyleyip belki toparlanır umuduyla takımın fiyakasını bozmak istemiyoruz.

Esasen hem kulübe hem oyun formatı hem de sporcuların kondisyon noksanlarını belirtmek gerekir fakat şimdilik detaya inmeden atlamayı uygun bulduk.


Başakşehir takımını gerçekten iyi performansı ve futbol adına ortay koyduğu gösteriden dolayı kutlamak isterim.

Bu arada, özellikle Alpaslan’ın klas ve etkili oyunundan etkilendiğimi de belirtmek isterim. Diğer taraftan Abdullah hocanın soğukkanlı ve takıma hakim yönetimi de takdire değer.

***

Gelelim maçın hakemi (Fırat AYDINUS) hakkında maçtan önce Trabzonspor’a ilişkin kanaatine...

Acaba bu maçtan sonra ve de bu denli güzel bir idareden sonra kanaatler değişti mi?


Bence Trabzonspor hakemler konusunda daha fazla yoruma girmemeli. Sonra bazı aksi tavırlarda haklı olduğu pozisyonlarda dahi haksız çıkabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap