SON DAKİKA



Haber > Spor > Türkiye'ye hadsiz teklif: 'Masraflar bize ait Süper Lig Katar'da oynansın'

Türkiye'ye hadsiz teklif: 'Masraflar bize ait Süper Lig Katar'da oynansın'

23 Nisan 2020 Perşembe - 11:32




Korona virüs salgını nedeniyle dünya üzerinde spor karşılaşmalarına ara verilirken, Süper Lig için Katar'dan çok sürpriz bir teklif geldi. Masrafları karşılayacağını belirten Katar, Haziran ayında Süper Lig maçlarının Katar'da oynanmasını önerdi.





Fanatik Gazetesi’nden Orhan Yıldırım’ın haberine göre, Süper Lig’in yeniden ne zaman başlayacağı ve hangi formatta oynanacağı konusunda çeşitli görüşler ortaya atıldı. TFF çeşitli formüller üzerinde dururken, Katar devreye girdi.

TFF kanadında, izole ortam oluşturularak karşılaşmaların Antalya’da tamamlanması gündeme gelirken, Katar da devreye girdi. Katar Hükümeti, kalan 8 haftanın ülkelerinde oynanması teklifinde bulundu.

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkede alt yapının hazır olduğu kaydedilirken, Süper Lig ekiplerinin saha giderleri, konaklamalar gibi tüm harcamalarının karşılanacağı garanti edildi. Haftada çift maçlı takvimle bir ay içinde ligin bitirilebileceği belirtildi. Katarlı olan, Süper Lig yayıncı kuruluşunun da teklife onay verdiği öğrenilirken, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’nin bu konuda alacağı karar merakla beklenmeye başladı.

"HAZİRAN'DA BAŞLATILABİLİR"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, “Ligler yeniden ne zaman başlar?” sorusunu yanıtladı. Azap, “Öngörmek çok zor. Ama 15 Mayıs’tan sonra bir değerlendirme yapılır diye tahmin ediyorum. Haziran’da liglerin başlatılması gerçekçi bir tahmin gibi duruyor bir aksilik olmazsa” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap