SON DAKİKA



Haber > Spor > Türk futbolun altına dinamik koymak istiyorlar!

Türk futbolun altına dinamik koymak istiyorlar!

Karadeniz Özel

18 Temmuz 2021 Pazar - 12:07




KARADENİZ’İN, ‘MHK’ye operasyon’ haberi büyük ses getirdi, adı bizde gizli, usta eski bir hakem büyük tehlikeye dikkat çekti





“Urfa’da Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden de maaş alan Serdar Tatlı’nın buralara nasıl getirildiğini herkes biliyor. Geçen sezon tüm yanlışlara rağmen ligler bir şekilde bitti. Ancak bu sezon işleri öyle kolay olmayacak. Hakem atamaları skandal uygulamalarla dolu. Bin 500’e yakın hakemin yarısı kurumu şikayete hazırlanıyorsa, bu işte büyük bir yanlışlık var demektir. İl temsilcileri, sorumlu kişileri arayıp dertlerini anlatmaya çalışıyor. ‘Bizim haberim yok, her şeyi Serdar Tatlı yapıyor’ karşılığını veriyorlar. Daha lig başlamadan bunların olması, Türk futbolunun altına dinamit koymaktan başka bir şey değil.”

KARADENİZ, futbol gündemini belirlemeye devam ediyor. Gazetemizin dün manşetten okuyucularına duyurduğu, “MHK’ye operasyon” haberi, büyük yankı uyandırdı. Kurumun içindeki yaşanan sıkıntıların had safhada olduğunu dile getiren adı bizde gizli, usta eski bir hakem, yeni sezonun bu MHK ile devam etme şansının mümkün olmadığını söyledi. İşte o ismin Karadeniz’e yaptığı çok özel açıklamalar:

“Serdar Tatlı’nın MHK’nin başına nasıl getirildiğini artık sağır sultanlar bile biliyor. Hiçbir altyapısı olmayan Serdar Tatlı, Rıdvan Dilmen ve onun yanındaki birkaç kişinin dolduruşuyla başkan yapıldı. Oluşturulan ekipte, herkes kendi kafasına göre hareket ediyor. Kesinlikle birlikte hareket etme, birbirlerini koruma gibi bir düşünceleri yok. Serdar Tatlı, tıpkı kendisi gibi birilerinin dayatması sonrası, hayatında hiçbir üst lig maçını yönetmemiş, futboldan habersiz Mahmut Çetiner’e kendini teslim etmiş, o ne derse onu yapıyor. Bir de Alper Demirel var. O da onların yancısı. Bu sezonun başında hakem atamaları yapıldı. Aslında bunlar atama değildi. Ahbap-çavuş ilişkileri doğrultusunda hakemler görevlendirildi. Erman ağabeylerinin de (Toroğlu) akıl hocalığıyla kafalarına göre bir şeyler yaptılar. Ancak öyle skandal atamalar oldu ki her yerden şikayetler gelmeye başladı. İllerden şikayetler oldukça fazla. Klasman belirlemeleri öylesine komik ve öylesine çapsız bir şekilde yapılmış ki, kurumda görevli bin 500’e yakın hakem, durumdan ve uygulanan statüden rahatsız. Bunların yarısı MHK’yi şikayete hazırlanıyor. Böyle bir yapılanma ile ligler başlayacak. Geçen yıl yapılan hataları unutmadık. Her şey kötüydü ama bir şekilde ligler bitti. Ancak bu sezon, şu anki görüntüyle ilk 3-4 haftada ortalık karışır ve büyük bir kaos çıkar. Bu kafa yapısıyla Türk futbolu bir adım öteye gidemez. Kendi içinde birlik olamayan, birbirlerine kinlenen bu kişiler nasıl çıkıp da maç yönetecek, adil olup, kararlar verecek? Bu durum Türk futbolunun dibine dinamit koymaktan başka bir şey değil. Adamcılık başını almış gitmiş. Yetenekler değil, ‘Biat’ edenler kuruma hakim olmuş. ‘Allah Türk futbolunu ve hakemliğini korusun’ demekten başka bir şey gelmiyor içimden.”

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
MHK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap