SON DAKİKA



Haber > Spor > TÜFAD antrenörlerin umutlarını erteliyor

TÜFAD antrenörlerin umutlarını erteliyor

24 Şubat 2017 Cuma - 10:57




TSFAD Başkan Vekili Nurettin Balaban, “TÜFAD'ın 19.500 futbol antrenörünün dün olduğu gibi, bugün ve yarınları da hayal. TÜFAD önce meslek yasasını çı





BAŞARI DİLEDİ TÜFAD

Trabzon Şubesi eski başkanı, TSFAD Başkan Vekili Nurettin Balaban ve Trabzonspor eski teknik direktörlerinden TÜFAD eski yönetim kurulu üyesi Ahmet Özen ile birlikte Karadeniz Gazetesi Başdanışman Yardımcısı Miraç Özağcı ile İdari Koordinatör Selim Şener’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Balaban, ziyaret sırasında çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Balaban’ın sporu etraflıca değerlendirdiği o açıklamaları...

40 YIL HİZMET ETTİK

Trabzon ve ülke genelinde futbol dünyasında antrenör, yönetici, TFF Amatör Kurul İşleri Üyesi, TÜFAD Genel Sekreteri, TÜFAD Başkan Vekili, TÜFAD Başkanlığı, TÜFAD Genel Merkez MYK Üyesi, TÜFAD Genel Merkez Başkan Danışmanlığı yaparak 40 yılını futbola adamış biri olarak ne Trabzonspor'da ne TFF'de maaşlı çalışan olmadım. Bir antrenör daha iş bulsun diye antrenörlük yapmadım.

O ŞANLI TARİHİ YAZANLARI UNUTMAMALIYIZ


Biz TÜFAD’da yönetici iken o şanlı tarihimizi yazanları asla ihmal etmedik. TSFAD olarak Fatih Tekke başkanlığında bu anlayışımıza devam ediyoruz. Trabzon'da Ahmet Suat Özyazıcı’yı, Özkan Sümer'i, İstanbul'da Şenol Güneş hocamızı ziyaret ettik. Trabzonspor'u Ziya Bey tesislerinden kendi adının verildiği modern tesislere taşıyan, takımımıza şampiyonluk yaşatıp kupalar kazandıran, İstanbul kulüplerinin alamadığı futbolcuları alan, Trabzonspor'un hakkının yenmesine müsaade etmeyen kulübümüzün tek Onursal Başkan unvanlı eski başkanı ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ı İstanbul'da makamında ziyaret ettik. Onursal Başkanımızın bizi gördüğünde yüzündeki hüzün ve sevinci bir arada ifade edebilen memnuniyeti ancak yaşayan bilir.

TABELA KULÜPLER KAPATILMALI

Son yıllarda ülke genelinde ve Trabzon'da tabela kulüpleri kapatılmalı ve antrenörü olmayan kulüplere yaptırımlar uygulanmalı. Bir okul düşünün, öğretmeni olmayan bir sınıf nasıl olamaz ise, antrenörü olmayan bir futbol takımı da olmamalı. Öyle kulüpler var ki 5-6 yaş grubundaki takımlarda 1 antrenör çalıştırıyor. TFF amatör kitapçığındaki talimata göre bir futbol takımı 4 hafta hazırlık dönemi, 4 hafta resmi maç dönemi futbol antrenörü çalıştıramayabilir. Bu şartlarda ülke futbolundan futbolcu nadir çıkabileceği gibi, bu işi doğru yaptıklarından yurt dışında futbol oynayan Türk futbolcuların hakim olduğu bir ülke futbolu haline gelinmesi kaçınılmaz görülüyor.

Amatör İşler Kurul yapısı değiştirilmeli

5 yıl görev yapıp kendi isteğimle istifa ettiğim TFF Amatör İşler Kurulu 27 kişiden oluşurken, GSGM’yi temsilen 1 üye, TÜFAD'ı temsilen 1 üye, TFHGD’yi temsilen 1 üye ile temsil ederken kalan 24 üye ASKF’ye ait. Böyle bir Amatör İşler Kurulu olabilir mi? Amatör İşler Kurulu amatör kulüpleri (ASKF), antrenörleri (TÜFAD) hakemleri (TFFHGD), saha komiserleri (TFSKD), amatör futbolcuları (TAFF) temsil eden eşit sayıda üyelerden oluşmalı. Oluşmalı ki bu kuruldan daha fazla aklın ortaya attığı projelerle ortak aklın oluşturacağı daha evrensel kararlar alınsın.


MESLEK YASASI ÇIKARILMALI

TÜFAD Genel Merkezi’nde tam 10 yıl görev yaptım. 20 binin üzerinde futbol antrenör üyesi bulunan TÜFAD'ın 19.500 futbol antrenörünün dün olduğu gibi, bugün ve yarınları da hayal. TÜFAD önce meslek yasasını çıkaracak. TÜFAD dernek sıfatını terk edecek, sendika veya odalar birliği olacak. TÜFAD hiçbir sosyal güvencesi olmayan futbol antrenörlerine SGK yani emeklilik hakkı getirecek. Kurslardaki ücret farklılığı dahil puanlama kriterlerindeki adaletsizliği değiştirecek. Toplantılarının tamamını Ankara ve Antalya yerine her ay bir ilin şubesinde yapıp o ildeki şubenin sıkıntılarını yerinde görüp, antrenörlerle kucaklaşmayı bilecek. Otelin yapılış amacındaki gibi TÜFAV’a devredecek. Bunun dışında yapılanlar antrenörlerin umutlarını ertelemekten başka bir şey ifade etmez.

TRABZON’UN TESİSLEŞME HİZMETLERİNİ BİZ YAPTIK

Trabzon'da Haşim Sayitoğlu yönetiminden sonra son 10 yılda Yavuz Selim futbol saha ve tesislerini 13 kez Ankara'ya giderek yapımından, açılışına, hizmeti geçenlere ödül törenini dahil Uzunkum otelde TÜFAD olarak biz yaptırdık. Yine Özkan Sümer, Şenol Güneş ve zamanın Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay Beye rica edip zamanın Spor Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin Beyi Ankara'da makamında ziyaret ettik. Of'tan Beşikdüzü'ne kadar 30'a yakın tüm sentetik ve doğal çim futbol sahasının yaptırılmasında yine biz vardık. Okul eğitimlerinin aksamaması için antrenmanlarını karanlıkta yapmak zorunda olan futbol takımları için Beşirli, Faroz futbol sahalarını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ricamızla biz ışıklandırdık. Maşatlık sahasının sentetik yüzey yapılması için Trabzon Milletvekili Sayın Av. Salih Cora şahittir biz önderlik ettik. Bu kadar hizmetin yapımında en büyük pay sahibi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı en az 6-7 kez Trabzon'da karşılayıp kendisine minnet duygularımızı ilettik. Zamanın Spor Bakanı Mehmet Ali Şahin Beyi TBMM Başkanı iken Trabzon'a davet edip ahde vefa ödül törenini Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde yapan da biz olduk.

TRABZON FUTBOLUNUN EN ŞANSLI DÖNEMİ


Bugün Trabzon’un İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak gibi iki önemli bakanı ve ayrıca TFF Başkan Vekili İbrahim Usta var. Biz Sayın Süleyman Soylu bakanımızla TÜFAD görevimiz bitmeden çok kısa bir süre çalıştık, bizi asla geri çevirmedi. İbrahim Usta'dan her istediğimizi almıştık. Berat Albayrak bakanımızın konumu belli. Yani hepimizin anlayacağı Trabzon futbolu ve Trabzonspor için tarihinin en şanslı dönemi, ancak onlara doğru, akılcı, geleceğe katkı sağlayacak, sıkıntıları ortadan kaldırabilecek projeler getirip, takipçisi olmak gerek. Yoksa ülkemizin bulunduğu bu süreçte her gün bir ilde milletimizin sıkıntılarını çözmek ve üzüntülerini paylaşmak için Sayın Süleyman Soylu bakanımızı Trabzon'da bekleyerek bu işler olmaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap