SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon'u marka ismi uçurumun kenarında tutuyor

Trabzon'u marka ismi uçurumun kenarında tutuyor

11 Ağustos 2015 Salı - 17:44




Bordo-Mavili kulübün başkan adaylarından Celil Hekimoğlu’dan Karadeniz’e çarpıcı açıklamalar.





Hekimoğlu, “Trabzonspor’un şu an içinde bulunduğu ekonomik durum büyük bir krizdir. Bordo-Mavili kulüp uçurumun kenarına gelmiştir. Trabzonspor’u ismi ve markası uçuruma yuvarlanmaması için ince bir iplikte tutuyor” dedi.

HER YERE ULAŞACAĞIZ

Trabzonspor’un Aralık ayında yapacağı genel kurulda başkanlığa adaylığını koyacak olan Trabzon spor camiasının sevilen ismi Celil Hekimoğlu, Karadeniz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kongre çalışmalarının yoğun bir tempoda devam ettiğini bildiren Hekimoğlu, “Bizim felsefemiz bütün Trabzonsporlulara ulaşmak. Çalışmalarımızı şehre sıkıştırmak istemedik. Türkiye’nin çeşitli yerlerine giderek bordo-mavili taraftarların görüşlerini dinledik, dinlemeye devam edeceğiz” dedi.

DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Geçen hafta Samsun, Ankara, İnegöl ve Bursa’da Trabzonspor’a gönül verenlerle bir araya geldiklerini hatırlatan Hekimoğlu, “Orada yaklaşık 50 üyeyle oturup konuştum. Her yer gittiğimiz yerde üyelerimizden ciddi destek görüyoruz. İnsanlar bizi tanıdıkça, samimiyetimize inandıkça bize destekleri katbekat artıyor. Halkalar genişledikçe destekler çığ gibi büyüyor. 51 yaşında bir insanım. Hayalci de değilim” şeklinde konuştu.



Tribünde ayrımcılık olmayacak

Taraftarların bölünmesinin sebebinin mevcut yönetim olduğunu iddia eden Hekimoğlu, “Yönetimin kendisi taraftarı böldü. Bazı taraftarlara yakın durdu, bazılarını dışladı. Ayrışma yaptı. Trabzonspor’da yeniden karaborsa bilet işi başladı. Bunlar kulübün yapacağı işler değil. Bizler bu sorunu çözeceğiz. Tribünlerde ayrımcılık olmayacak. Bütün taraftarlarımız özgürce maç izleyecek. İç barışı sağlayıp taraftar gruplarının kulübün yanında eşit seviyede mesafeyle destek olmasını sağlayacağız. Hiç bir şekilde bölünme olmayacak” dedi.

Yönetimimin omurgası hazır

Hekimoğlu, “Bekir Bülbüloğlu yönetimimde Asbaşkan olarak yer alacak. Diğer hiçbir yöneticiyi liste oluşturma aşamasında çeşitli baskılarla karşılaşmaması için şuan açıklamayacağım. Yönetimizin çatısı hazır. Şu an kongre kararı alınsa 3-4 rötuşla üyelerin karşısına çıkacak durumdayız. Tüzüğe göre yönetimimiz 1 başkan, 14 üye, 7 de yedek isimden oluşacak. Bu anlamda omurgamız hazır. Yönetimimizde Türkiye çapında saygın, değerli, ekonomik gücü olan bir çok isim yer alıyor. Herkes bu isimlerin gücünü duyduğunda şaşıracak. Şu anda ancak bu kadar söyleyebilirim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Özel uçak yetişmiyor bize

Mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun transfer politikasını da eleştiren Hekimoğlu, “Hacıosmanoğlu bir yıl içinde 40 transfer yaptı. Halen transfer için uğraşıyor. Özel uçaklar yetişmiyor bize. Bu kadar borçlanma varken bu kadar israf olamaz. Hiçbir şekilde hesap yapmıyorlar. 40 tane transfer yerine 5 tane doğru transfer yapardım, bugün Trabzonspor ilk üçün direkt adayı olurdu. Trabzonspor sahada adam gibi oynardı. Formayı terleten herkes formanın hakkını verirdi. Fakat 40 transfer yapıldı, ortada hiçbir şey yok. Burada büyük bir yönetim zaafiyeti var” dedi.

Trabzonspor’un lastiği patladı!

Öze dönüşü bitirdiklerini ileri süren Hekimoğlu, “Öze dönüş tamamen altyapıya dönmek değildir. Kulübün giderleri ileri boyutlara geldi. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Trabzonspor’un lastiği patladı. Araba gidiyor ancak bir yerde duracak. Bizler mutlaka öz kaynaklarımızı kullanmalıyız. Trabzonspor mutlak süratle şampiyonluk için yarışacak, yarışırken de öz kaynaktan gelenlere de şans ve değer verecek. Kulübün üretim kapasitesi ve yarışmacı yaş gruplarının elde ettiği sonuçlar ortada” dedi. 

BORÇLAR DURDURULACAK!

Trabzonspor’un borcunun 400 milyon TL olduğunu dile getiren Hekimoğlu, “Bu borç o kadar önemli değil. Önemli olan kulübün gelir-gider dengesinin arasının açılmamasıdır. Şu anda 75 milyon TL geliri olan bir kulübün 225 milyon TL gideri var. Kulüp her sezon 150 milyon TL açık verdiği için bu borç büyüme eğiliminde. Yapılan anlaşmalar var. Bunu 400 milyon TL’de tutmak büyük başarı. Bizim seçim manifestomuzda en önemli unsur, borçların durdurulması olacak. Daha sonra kısa orta ve uzun vadeli projelerle planlı ekonomik sürece geçeceğiz” dedi.

12_16

HER ŞEYE RAĞMEN VARIZ! Hekimoğlu, sözlerini söyle sürdürdü: “Borçlar kapanacak demiyorum. Çünkü yılda 150 milyon TL açık veren bir camianın bu borcu kapatması imkansızdır. Bizler ‘borçları durdurup şampiyonluk yarışında olacağız’ diyeceğiz. Trabzonspor’un borçlarını iyi anlatmamız lazım. Trabzonspor’un şu anda düştüğü ekonomik durum büyük bir krizdir. Trabzonspor normalde uçurumun kenarına gelmiştir. Trabzonspor’u ismi ve markası ince bir iplikte onu uçurumun kenarında tutuyor.” HAYAL SATMAYACAĞIM “Genel kurulda delegelere hayal satmayacağım” diyen Hekimoğlu, şöyle devam etti: “Trabzonspor zor durumda. Bütün camia kenetlenecek ve bu ekonomik mücadeleyi yapacağız. Trabzonspor’un borcu 1-2 yılda düzelmez. En az beş yıllık planlara ihtiyaç vardır. Hepimiz 4-5 yıl bu mücadeleyi yapmak zorundayız. Bunu yaparken kulübü tabii ki küçültmeyeceğiz. Şampiyonluğa oynayacağız. Doğru politikalarla ilerleyeceğiz.”

En büyük hayalim şampiyonluk

En büyük hayalinin şampiyonluk olduğunu belirten Hekimoğlu, “Bunun yanında en büyük mücadelem Trabzonspor camiasını  bir araya getirip kucaklayabilmek, bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için olacak. Ben o anlamda kendimi şanslı hissediyorum. Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz başta olmak üzere bütün eski değerlerimizi, büyüklerimizi, başkanlarımızı seviyorum. Tamamına kucak açacağız. Hiçbiriyle problemim yok. Bugünkü başkan da dahil. Kimseyle kavga etmeksizin herkesi kuçaklayacağım” diye konuştu.

Akyazı çıkış noktası olur

Hekimoğlu, “Akyazı kompleksinin kullanımı tamamen bize verilmeli. Ekonomik tablonun iyi noktaya gelmesi için burası çıkış noktası olur. Trabzonspor’u bir vites yükseltir” dedi.

STAT BİZE YETMEZ

Trabzonspor’un aşırı borçlanmasını düzeltebilecek en önemli argümanın Akyazı Stadı kompleksi olduğuna dikkat çeken Hekimoğlu, “Buraya çok yatırım yapmalıyız. Mutlak süretle Akyazı’nın tamamını almalıyız. Bunun için tüm lobi gücümüzü kullanacağız. Sadece stat bize yetmez. Bizi stat kurtarmaz. Türkiye Cumhuriyeti Akyazı kompleksinin kullanımını tamamen bize vermeli. Ekonomik tablonun iyi noktaya gelmesi için burası çıkış noktası olur. Trabzonspor’u bir vites yükseltir” dedi.

MARKAYA GÜVENİYORUM

Trabzonspor’un Akyazı’ya muhtaç bir takım olmadığını da savunan Hekimoğlu, “Trabzonspor’a çok güveniyorum. Trabzonspor’un bu ekonomik şartlarda başkan adayıysam bu kulübün markasına güvenin sonucudur. Bu marka çok şeyin altından kalkar ama ortada kötü bir tablo var. Biz bu tabloyu iyi yönettiğimiz zaman kulübü rayına sokarız. Akyazı bu süreci kolaylaştıracak en önemli faktörlerin başında yer alıyor” diye konuştu.


GÜÇLERİ BİRLEŞTİRİRSEK...

Hekimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılacak yatırımlardan gelir elde edilmelidir. Bu çalışmalar yapılmalı. Trabzonspor gerekirse siyaseti kullanmalıdır, ama kendisini siyasete kullandırmamalıdır. Gidecek Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na Akyazı’yı alacak. Diğer bütün muhalif partiler Akyazı’nın tamamını Trabzonspor’a verirken iktidar bunu söylemedi. İktidara bunu söyletmemiz lazım. Bu da yönetimin görevidir. Biz bütün güçlerimizi bir araya getirebilirsek istediğimizi alırız.”


13_4

Faturayı Onur’a değil Trabzon’a kestiler

Yönetim ile Onur Kıvrak arasında yaşanan krizin iyi yönetilmediğini belirten Hekimoğlu, “Hayatım boyunca sporun içinde olduk. Bunları hayatta hep yaşadık. İş hayatında da karşınıza çıkabilir. Çok önemli bir iş öncesinde elemanlarınızda aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Ama bu süreci doğru yönetmek, lazım. Bazı şeyler bazen görünmez ancak faturayı daha sonra kesebilirsin. Bunlar anında faturayı kesmek istediler ancak zararı Trabzonspor gördü. Böyle olmamalıydı” dedi. Hekimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Onur hatalı olabilir. Ancak o maçta oynamalıydı. Bunlar genç arkadaşlar, bizim evlatlarımız. Bu arkadaşlara doğruyu anlattığımızda, doğru yolu bulacağımıza inanıyorum. Şu an Onur’un kafası karışık. İkinci maçta yediği golü geçmişte yaşadığı strese bağlıyorum. Yoksa bizim bildiğimiz, formda, aklı sahada olan Onur o golü yemezdi. Birgün önce Başkan, Onur için 'benim aileme küfür ettiren bedelini ödeyecek' diyor. Yine olay sonrası bazı taraftarlar sosyal medyada Onur’la ilgili ağır ifadeler kullanmışlar. Asıl bu atmosferde belki Onur oynatılmamalıydı. Tecrihinizi oyuncuyu kazanmak için mi kaybetmek için mi belirleyeceğinize dikkat edeceksiniz.”

Birleşmenin adresi benim

“Allah tarafından bir zaval gelmezse adayım” diyen Celil Hekimoğlu, “Hiçbir şekilde kimsenin arkasında olmayı düşünmüyorum. Ama bizimle olmak isteyen herkese kapımız açık.  En azından bu zorlu süreçte Trabzonspor’u Trabzon ağırlıklı bir yönetimle yönetelim ve sorunlara anında sahip çıkalım. Her daim Trabzonspor’un ve taraftarlarımızın yanında olalım. İstanbul’da ya da başka şehirlerde ki çok değerli büyüklerimiz, arkadaşlarımız var. Onlardan da bu yolda yardım alacağız. Trabzonlu olsun olmasın bu renklere gönül veren herkes bizim insanımızdır. O gücü arkamızda göreceğiz” dedi. 

Üyelerin kararına saygı duyacağız

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Aralık’ta kongreyi rahat kazanacağı yönündeki ifadesini de değerlendiren Hekimoğlu, “Delegenin iradesine ipotek koyamazsınız. Delegenin kimi destekleyeceğini kongrede göreceğiz. Biz çalışmamızı yapacağız. Kendimizi topluma anlatacağız. Delege bize inanır da destek verirse layık olmaya gayret ederiz. Aksi halde sonuca saygı duyarız. Bugünkü yönetim yaptığı üyeliklere güveniyor olabilir. Ama o üyelerin ağırlıklı bölümü aralık ayında oy kullanamayacaklar. Yönetimin başka hesabı varsa bilemeyiz. Ama Trabzonspor'un hassas olduğu konularla oynamak da doğru değil. Mesela bir üye olarak kulüpten sağlıklı bilgi alamıyoruz. Üye listeleriyle ilgili ciddi endişeler söz konusu. Kapalı bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor. Kurullar olaydan uzak tutuluyor. Böyle bir ortamda gidilen seçimi kim kazanırsa kazansın tartışılır” dedi.

Yeni döneme paramparça giriyoruz

Hekimoğlu, “Yeni döneme yeni yönetim, yeni anlayışla girmeliydik. Ama karma karışık bir ortamda dağınık, parçalanmış olarak giriyoruz. Sezona Avrupa’dan sıradan bir takıma elenmiş, lige umutsuz giren bir takım olarak başlayacağız. Kombine satılmıyor. Yeni bir yönetim olsaydı belki 15 bin kombine satabilecektik. Göğüs reklamımız, sponsorumuz yok. Açıkçası camianın umudu da yok. Kim kazanırsa kazansın bir kongre yapılıp da sezon öyle başlansaydı ortam çok daha farklı olabilir, bu durum pozitif bir enerji yaratabilirdi. Elbette bu ihtimale mevcut Başkan da dahil. Ama bu süreçte yanlış yaptı” dedi.

Hacıosmanoğlu kendini inkar etti

TFF seçimlerinde Hacıosmanoğlu’nun  Yıldırım Demirören’i desteklemesiyle daha önceki söylemleriyle tezatlık yaşadığını belirten Hekimoğlu, “O kadar sert sözleri ben söylemedim. Kendisi söyledi. Bu kadar agresif sözler söyleyen insan bu davranışı göstermemeliydi. Hacıosmanoğlu geçmişteki sözleriyle tezatlık yaşadı, kendini inkar etti. Eylemleri ile söylemlerini yok saydı. UEFA nezdinde bile sorun yaşanabilecek bir ortam oluşturdu. UEFA yaşananlar karşısında, ‘Sen benden kupayı istiyorsun ancak senin başkanın sana kupayı vermeyeni destekledi.’ Türkiye’de bu kupanın alınma şansı yaşadıklarımızla ortada.   UEFA ve FIFA’daki ışığı ise sanki kendimiz kapatıyoruz. İnanılır gibi değil” dedi.

Gökmen ÖZAĞCI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap