SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor'un oyuncusu Trabzon'un ruhunu bilmeli

Trabzonspor'un oyuncusu Trabzon'un ruhunu bilmeli

16 Kasım 2012 Cuma - 09:19




Bordo-Mavili takımın eski futbolcusu Cengiz, Karadeniz'e çarpıcı açıklamalar yaptı.





KÜLTÜR BALIKÇISI

Trabzonspor’un 4 yıl formasını giyen ve 1995-96 sezonunda ligin bitimine iki hafta kala Avni Aker’de Fenerbahçe ile oynanan şampiyonluk maçını 2-1 kaybeden kadroda yer alan eski futbolculardan Cengiz Atilla, Karadeniz Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalar yaptı. Futbolu bıraktıktan sonra memleketi Milas Bodrum’da Kültür balıkçılığı yapan ve aynı zamanda Kültür Balıkçılığı Kooperatif Başkanlığını da yürüten Cengiz ile yaptığımız tele röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

PAHALIYA PATLADI




Trabzonspor’un formasını giydiği yıllara değinerek sözlerine başlayan Cengiz, “96 yılında Fenerbahçe ile oynadığımız ve 2-1 kaybettiğimiz şampiyonluk maçı ile bir hezimet yaşadık Bunun sendromunu hem şehir hem de futbolcular olarak çok pahalıya ödedik. Şampiyonluk kaçtıktan sonra o sendromu kırmaya çalışan bir takım oluştu. O yıllarda da iki defa daha şampiyonluk dönemi yakaladık. Birini şaibe ile diğeri ise bazı sıkıntılardan dolayı kaçırdık. Bu şampiyonluklar kaçtıktan sonra Trabzonspor’da sıkıntılar devam etmeye başladı” dedi.

YABANCIYA SARILDILAR “




Trabzonspor kendi yetiştirdiği oyuncuları daha iyi kullanmalı” diyen Cengiz, şöyle devam etti: “Başarılı dönemde dokuz oyuncu Trabzon kökenli idi. Yeniden Türkiye liginde başarı olacağına inanıyorduk. Ancak Trabzon kökenli futbolcular takımdan ayrılınca Trabzonspor’da düşüşler başladı. Bunun üzerine transferde denize düşen yılana sarılır gibi bu kez yabancı oyunculara Trabzonspor sarılmaya başladı. Bu kadar yabancı varken Trabzon’daki oyuncuların dışarı kaçması sebebiyle bu başarıların günlük ve yıllık olacağını düşünüyorum.

KARA BULUTLAR ÇÖKTÜ

Trabzonspor’a dışarıdan o dönemlerde bizler geldik Trabzonlu olduk. Trabzon’un havasını suyunu, yemeğini teneffüs ettik. Trabzon’un çocuğu olduk. Sezon sonuna kadar çok iyi çalıştık, tam çalışmalarımızın meyvesini alacağımız sırada bir maçta her şeyi kaybettik. Takım olarak herkesin hayalleri yıkıldığı gibi Trabzon şehrinin üzerine sanki o akşam karabulutlar çöktü. Bizler bu çöküntümü diyeyim sarsıntımı veya buna ne derseniz diyelim kendimizi uzun süre bu buhranlı günlerden kurtaramadık.”




KENDİ YETİŞTİRMELİ

Trabzonspor’un kendi kadrosunu kendi yetiştirmesi gerektiğine vurgu yapan Cengiz, “Bu oyuncuları kendi yetiştirirse iskelet kadrosuna alırsa başarılı olur. Dışarıdan çok oyuncu getirmekle faydalı olunmaz. Büyük paralar verip yabancı oyuncuları Trabzon’a getirip onlardan istediği verimi alamayıp geri göndermekle bu işler olmaz” diye konuştu.




TRABZON HALKINI ANLAMALI

Trabzonspor’da bugün yakalanacak başarının suni olacağını ifade eden Cengiz, “Başarılar hep geçici kalıcı olmayacaktır. Trabzon’umuzun kendi evlatlarını elinde tutmalı. Yabancı oyuncu ile bizle oynadık. Bizim zamanımızda Arçil ve Şota gibi iki üç tane yabancı vardı. Diğerleri ise kemik kadrosu idi. Trabzonspor’un kadrosu bu takımın ruhunu bilen ve halkı anlayabilecek insanlardan olmalıdır”

ŞİMDİKİ YÖNETİM HAZIR ÇALIŞIYOR




Bordo-Mavili yönetimi de eleştiren Cengiz, “Sadri başkan ile çalıştık. Şimdiki yönetimler hazır çalışıyorlar. Taşın altına doğru dürüst ellerini sokmuyorlar. Kulübe gelen paraları da har vurup harman savuruyorlar. Gelen paraların nerelere gittiği nerelere harcandığı bilinmiyor. Dolayısı ile kulübe gelen bu gelirler yabancı oyunculara veriliyor. Kendi evlatlarına geldi mi her şeyi kısıyorlar” dedi.

OYNANAN FUTBOLDAN ZEVK ALMIYORUM

Trabzonspor’un bu sene oynadığı futbolun kendisini tatmin etmediğini söyleyen Cengiz, “Trabzonspor yukarda olmadığı sürece şehir hiçbir zaman tatmin olmaz. Trabzonspor’un yeri ilk üç olmalı” dedi. Röportaj Osman BAŞKIR
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap