SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonsporlu gazeteciler

Trabzonsporlu gazeteciler

02 Nisan 2016 Cumartesi - 09:26








Trabzon’da ilk gazete 1865 yılında basıldı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti1938 yılında kuruldu. Ulusal basına yön veren birçok isim Trabzon’dan yetişti. Herkes bilir, Anadolu’da yerel basın deyince önce Trabzon akla gelir. Kalemi bu kadar kuvvetli başka bir şehir belki İzmir ve Antep’tir. Bizim misyonumuz 81 il içerisinde Trabzon’un farklı olduğunu anlatmak. Bu amaca hizmet ederken de en büyük gücümüz elbette Trabzonspor. Ancak Trabzonspor Başkanı Usta bir Tv kanalında üzücü bir açıklama yaptı. “Ulusal basına çıkaracak 10 tane adam gibi yorumcumuz yok” dedi. Bence bu açıklamayı sadece Trabzon basını değil Trabzonlu spor adamları ve eski futbolcular da üzerine alınmalı. Trabzon’da günlük gazete tirajları gayet yüksek, her bir gazetenin 10.000’leri aşan satışlar var. Demek ki şehir merkezinde basın güçlü. İstanbul kanallarında Trabzonsporlu yorumcu yoksa bu kabahat yerel basının değil Trabzonspor lobisine aittir. Takımı biçen, puan gasp eden hakem Deniz Ateş Bitnel’i dahi taca atamıyorsun! Kendi şehrinin gazetecilerini hedef almak kolay oldu. Senin TFF temsilcilerin İstanbul’da son 10 yılda ne iş yapmış? Kulüpler Birliği’nde sesin ne kadar çıkmış?

Bu şehrin gazeteleri takımı haksızlığa uğradığında en sert manşetleri atmış, yerel yazarların neredeyse yarası Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile mahkemelik. Demek ki Trabzon’da basın güçlü, demek ki Trabzon’da cesur insanlar var. Gelin, Akyazı’nın tepesine çıkıp Trabzon’a şöyle bir bakalım. Yeni bir stadyuma kavuşuyoruz, ismi henüz koyulmamış. Büyük paralar getirecek kulübe. Localar inşa ediliyor, oradan da iyi para gelecek, dedi Başkan Usta İsviçre’de yaptığı sunumunda. İddia edilen gelirler olmazsa takımın Avrupa’dan men olma tehlikesi de var. Usta yönetimi 250 milyon TL’ye varan kredileri finanse edecek bu paralarla. Kafalarında baretlerle gezinen yöneticiler, siyasetçiler, doktorlar herkes fotoğrafta yer almak için birbiriyle yarışıyor. Bir tek gazeteciler yok orada. Onlar ekmek derdinde. Dünyada büyük bir ekonomik kriz var. Bu nedenle yönetici olmanın bir mükâfatı da olmalı! En azından arada bir basında ismi geçmeli bazılarının, resimlerde Başkan’ın arkasında parmak uçlarında yükselmeli.

Akyazı Stadı bittiğinde Efsanelerin ruhları bu yeni futbol mabedinin koridorlarında olacak. Deplasmana giderken hayatını kaybeden taraftarlarımız, Dozer Cemil, Kadri Özcan ve diğerleri. Soyunma odasından yeşil sahaya uzanan yolda yürümek önümüzdeki yıllarda daha zor olacak herkes için. “Futbol sadece futbol değildir” demişti Şike iddianamesini yazan Savcı. Youtube fenomeni başkanımız Usta, Trabzon basınını yerden yere vurdu. Hep yerel gazeteler yönetimi eleştirecek değil ya biraz da başkan eleştirsin.

Sevgi ve saygıyla...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap