SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yusuf Yazıcı'dan gelen para bakın nereye gidecek!

Yusuf Yazıcı'dan gelen para bakın nereye gidecek!

19 Ağustos 2019 Pazartesi - 20:35




Yusuf Yazıcı anlaşmasının detayları belli oldu.





Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı açıklamada Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmaya açıklık getirdi. Süper Lig’in ilk haftasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmaya değinen Ahmet Ağaoğlu, şunları söyledi: “Yusuf’tan gelecek paranın tamamı Bankalar Birliği’ne borç kapatmaya gidiyor. Bankalar Birliği elde ettiğiniz gelirin yüzde otuzu oranında size harcama hakkı tanıyor. Sponsorluk, tribün, ürün gelirleri de aynı şekilde. Bunların tamamı Trabzonspor’un kasasına girmiyor. Bu iyi analiz edilmeli. Bu gelirler yüzde yetmiş, yetmiş beşi borç kapatmaya gidiyor. Kalanı transfer ve maaş ödemelerine gidiyor. Bu limitler içinde kalma zorunluluğunuz var. Süper Lig özellikle bu üç takım için eski Süper Lig değil. Şirket olarak faaliyetlerini sürdüren kulüplerimiz hariç diğer kulüplerimiz lisans yönetmeliğine tabiler. Lisans yönetmeliğinde de aynı şeyler geçerli. İster Bankalar Birliği ile yeniden yapılandırmış olun ya da olmayın ocak ayında yürürlüğe girecek Lisans Yönetmeliği, UEFA’nın finansal fair play kurallarının bire bir uygulanacağı anlamına geliyor. Bunu yaptığınız taktirde biz üç kulüp başkanı olarak geriye dönük bütün borçlardan sorumlu oluruz, kulübü batağa sürüklemiş oluruz, transfer yasağı, puan silme cezası alırız. Bu işin sonu küme düşmeye kadar gidiyor.”
Beğendim
4
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
4
İnanılmaz
2

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap