SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yönetim CAS toplantısında UEFA’yı koz olarak nasıl kullanacak?

Yönetim CAS toplantısında UEFA’yı koz olarak nasıl kullanacak?

07 Haziran 2020 Pazar - 20:40




Karadeniz, dile getirilen ancak anlatılamayan bir gerçeği daha ortaya çıkarıyor...





Birçok medya organında, ‘Trabzonspor’un en büyük kozu UEFA’ şeklinde haberler yapıldı. Ancak bu haberler, taraftarların kafasını karıştırdı. Birçoğu, “Bize, cezayı veren UEFA değil mi? Neden sahip çıksınlar ki?” sorusunu sordu. Bu soruyu soranlar haksız da değil. Ancak eksik olan şu;

Trabzonspor CAS’ta savunmasını yaparken, “Ttüm yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimiz için UEFA’dan kulüp lisansı aldık. Finansal Fair Play’e uyduk. Hesaplarımızı bağımsız denetçilere yaptırdık. Bunu UEFA kabul etti. Ancak başka bir birimi bize ceza verdi. Bunda yanlışlık var, düzeltin, cezayı iptal edin” diyecek.

TRABZONSPOR, Kulüp Finans Kontrol Kurulu'nun yargı birimi tarafından verilen "1 yıl men" cezasına itiraza hazırlanırken, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) karşısına ciddi donelerle çıkacak. Başkan Ahmet Ağaoğlu, bir yandan uzmanların görüşlerini alırken, diğer yandan bu işle ilgilenecek profesyonellere "koz" temin etmenin peşinde...

Cezayı veren kurul her ne kadar UEFA'nın çatısı altında olsa da bağımsız bir birim... Bu nedenle UEFA Yönetimi'nin burada söz hakkı bulunmuyor. Ancak Trabzonspor, UEFA'yı lehine kullanacak.

Geçen sezonun sonunda UEFA Kulüp Lisansı'nı almaya hak kazanan bordo-mavililer, UEFA üyesi Türkiye Futbol Federasyonu'nun da "Finansal Fair Play Talimatı"na uyduğunu gösterecek. Tüm hesaplarının bağımsız denetimden geçmesi de Trabzonspor'u rahatlatan diğer etkenlerden biri olarak düşünülüyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap