SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Tuncay Soyak: Bu kafayla gençleri kazanamazsın sen nasıl gelişim antrenörüsün?

Tuncay Soyak: Bu kafayla gençleri kazanamazsın sen nasıl gelişim antrenörüsün?

12 Ekim 2020 Pazartesi - 11:40




Efsane Tuncay Soyak, genç oyuncu Salih’i 35’inci dakikada oyundan alan Eddie Newton’ı bombaladı...





“Bir hazırlık maçı oynuyorsun ve henüz 35’inci dakika. Büyük uğraşlar verilerek kulübe kazandırılan 18 yaşındaki Salih’i oyundan alıyorsun. Sözde bir de gelişim antrenörüsün. Salih şimdi sana nasıl güvensin? Ya da özel bir karşılaşmada bile cesaret edip oynatamadığın Kerem Baykuş, Süleman Cebeci ve Kağan. Gençler böyle kazanılmaz Eddie Newton hoca! Doğru ya, bunu sen nereden bileceksin?”

TrabzonsporTeknik Direktörü Eddie Newton’un Erzurum ile oynanan hazırlık maçında genç oyuncularla ilgili kararı tepki çekmeye devam ediyor. İngiliz hoca, bu karşılaşmada kötü oynadığı gerekçesiyle Salih Kavrazlı’yı daha maçın 35’inci dakikasında oyundan almıştı. Newton bununla da kalmayıp, rakip Erzurumspor 10 yedeğini sahaya sürerken, yalnızca 5 değişiklik yapmış ve Trabzonspor’un 3 genci Kerem Baykuş, Süleyman Cebeci ve kaleci Kağan’ı kulübede oturtmuştu
Newton’un bu kararlarına birçok kesimden tepki gelirken Trabzonspor efsanesi Tuncay Soyak ise İngiliz çalıştırıcıyı yerden yere vurdu. Karadeniz’e konuşan Tuncay Soyak şunları söyledi:

Trabzonsporlu olmak, Trabzonspor’u anlamak çok farklı bir duygu. Eddie Newton’un bunu anlamasını beklemek de hayalcilikten başka bir şey değil. İster istemez hep eski yaşadıklarımızdan örnek veriyorum. Ben 15 yaşında o formayı giydim. Bir çok arkadaşım daha çocuk denecek yaşta Trabzonspor forması ile sahaya çıktı. Ama bunun için cesaretli hocalar lazım. Ahmet Suat gibi, Özkan Sümer gibi. Elin İngiliz’inden bunu bekleyemeyiz. Salih için üzüldüm elbet. Biz bu çocuğu kadroya katmak adına Altınordu ile kavgalar ettik. Şimdi sen bizim gelecek dediğimiz bir genci daha yolun başında küstürüyorsun. Böyle adam kazanılmaz. Serkan’ı en iyi olduğu hafta kulübede tutan 36 yaşındaki Pereira’yı oynatan yine Newton değil mi? Yarın işler kötü gittiğinde Newton kovulur, o çocuklar yine bize kalır. Bu işi yönetimin ciddi şekilde takip etmesi gerekir. Marlon ilk 11’de oynayıp benim çocuklarım kenarda oturtuluyorsa buna tepki gösteririm elbet. Allah aşkına Marlon Trabzonspor formasını giyecek bir oyuncu mu? Oysa bu yönetim geldiğinde iyi işlere imza attı. Kendi gençlerimize kucak açıldı. Şimdi ise yine eskiye döndük. Yine bir dünya yabancı aldık. Yazık olacak Trabzonspor’un paralarına."

Beğendim
5
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap